Påskeegg-jakt ved Kengsington Palace er obligatorisk når Nazneen Khan Østrem feirer påska i London. I år blir det endeløs byvandring i Oslo
Påskeegg-jakt ved Kengsington Palace er obligatorisk når Nazneen Khan Østrem feirer påska i London. I år blir det endeløs byvandring i Oslo

Påskepraten:

Nazneen Khan Østrem: – Jeg skal kjøpe Cadbury's påske-egg og late som om jeg er i London

Aftenposten-kommentatoren forteller om sine påskeplaner, og innrømmer at hun aldri har knekt koden på ski.

Publisert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er Aftenposten-kommentator Nazneen Khan Østrem.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Jeg pleier enten å være hos svigerforeldrene mine i Ålesund eller foreldrene mine i London i påsken. I Ålesund går vi på tur, helst ut ved havet. Mens i London er påskeeggjakt ved Kensington Palace obligatorisk. I år blir det selvsagt Oslo og endeløse byvandringer. Jeg skal kjøpe Cadbury's påske-egg på Iceland og late som om jeg er i London.

– Jeg går aldri og har aldri gått på ski i påsken. Jeg har ikke knekt den koden.

– Når finner du roen på ferie?

– Jeg finner roen når jeg ser en skikkelig god britisk krim med svigers, eller når jeg sitter i en park i London og beundrer påskeliljene.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Etter et år med korona er jeg lei Netflix og podcaster, så jeg skal lese bøker, blant annet The Great Partition av historikeren Yasmin Khan som handler om delingen av India, og opprettelsen av Pakistan, og Partition Voices - Untold British Stories av Kavita Puri.

– Jeg er dypt fascinert av hva som fant sted i subkontinentet etter andre verdenskrig, og avviklingen av den britiske kolonitiden.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Medieåret har hittil vært preget av mange alvorlige internasjonale politiske hendelser i tillegg til alle de bekymringsfulle konsekvensene av pandemien. Vi lever i en skjør verden der demokratiet er under sterkt press.

– Hvordan blir resten av medieåret 2021?

– Jeg håper det kommer mange kritiske, grundige artikler om håndteringen og konsekvensene av pandemien slik at vi er bedre rustet til neste gang vi utsettes for slike store utfordringer, og at så ser jeg frem til å bidra som nyansatt kommentator i Aftenposten at medieåret i 2021 blir fylt med litt mer kompleksitet og at alt det interessante som finner sted i hovedstaden blir løftet frem.

Powered by Labrador CMS