Monica Irén Solberg Susegg
Monica Irén Solberg Susegg

Monica Irén Solberg Susegg blir redaktør i Steinkjer-Avisa

Tar over roret i avisen etter Tore Vikan.

Publisert Sist oppdatert

Monica Irén Solberg Susegg tar over stafettpinnen som redaktør i Steinkjer-Avisa når dagens redaktør, Tore Vikan (42), blir produksjonsredaktør i Trønder-Avisa.

Det ble klart torsdag formiddag.

Siden juli har Susegg vært i fødselspermisjon, og hun skulle egentlig begynne som nyhetsredaktør i Narvik-avisa Fremover 1. april.

For noen uker siden ble det kjent at hun hadde sagt fra seg den stillingen, og nå er det altså klart hvorfor: Hun tar over sjefsstolen i Steinkjer-Avisa.

– Jeg hadde gledet meg til å ta fatt på jobben som nyhetsredaktør i Fremover, men da muligheten for å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa dukket opp var det ingen tvil om at jeg måtte takke ja til det, sier hun.

For avisa har hun store planer.

– Steinkjer-Avisa er ei veldig god avis, og vi skal ta vare på avisas sjel. Men digitaliseringen, som er godt i gang, må fortsette for å stå sterkere i årene som kommer. Vi skal ta vare på papiravisa og papiravisas lesere, samtidig skal vi styrke oss på nett sånn at steinkjerbyggen vet hvor de skal gå for å få nyhetene de trenger fra nærområdet, sier Susegg.

Hun understreker at både journalistikken og den digitale satsingen skal løftes i tiden som kommer.

De siste årene har andre konkurrenter om lokale nyheter kommet og gått. Det siste tilskuddet er Polaris Medias nettsted Steinkjer24.

– Vi frykter ikke konkurransen, og synes det er artig at noen prøver seg.John Arne Moen, styreleder i Steinkjer-Avisa og administrerende direktør i TA Media, beskriver Susegg som en svært dyktig journalist med solid forståelse for digital publisering.

– Jeg er derfor svært godt fornøyd med at hun har takket ja til utfordringen om å ta over som redaktør i Steinkjer-Avisa. Hennes viktigste oppgave blir å forsterke den digitale utviklingen som har skutt fart det siste halvannet året, sier han.

Susegg begynner i Steinkjer-Avisa 1. april, og får noen uker overlapp med Tore Vikan før hun formelt overtar ansvaret rett etter påske.

Powered by Labrador CMS