Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Polaris Media blir deleier i Mentor Medier

Konsernene Polaris Media og Mentor Medier inngår en strategisk samarbeidsavtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Polaris Media kjøper 12 prosent av aksjene og blir deleier i Mentor Medier. Partene inngår samtidig en strategisk samarbeidsavtale, opplyser konsernet.

– Gjennom den strategiske samarbeidsavtalen skal vi finne frem til løsninger som kan styrke begge parter, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media og Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier.

Mentor Medier - som blant annet eier Vårt Land og Dagsavisen - vil dermed få tilgang til «større ressurs- og utviklingskapasitet og være bedre rustet i den pågående digitale transformasjonen», heter det i en pressemelding.

Polaris øker samtidig sitt eget volum, og tror dette vil gi bedre produkter og tjenester fremover.

Mentor Medier har en aksjepost på 17,8 % på egne aksjer, men det er en del av denne posten som vil bli solgt til Polaris, opplyser konsernet.

Transaksjonen omfatter totalt 690 977 aksjer, og total kjøpesum for aksjeposten er på 28,3 millioner kroner.

Tveiten er glad for avtalen.

– Vi er godt fornøyde med at Mentor Medier har fått en publisistisk deleier som er langsiktig og opptatt av å styrke og utvikle mediemangfold. Mentor Medier har hatt en svært god utvikling de siste årene. Med kjøpet av Morgenbladet i fjor har vi blitt en enda større mediegruppering. Vi har god utvikling i antall abonnenter, ikke minst som følge av sterk digital vekst. Samtidig ser vi behovet for å samarbeide med et miljø som gjør at vi kan være bedre rustet for fremtiden enn vi klarer på egen hånd, sier Tveiten.

Også Polaris-sjef Koch er fornøyd.

– Vi ser med spenning frem til et tettere samarbeid med Mentor Medier, som består av sterke mediehus med en lang historie. Vi håper særlig å kunne bidra i den digitale transformasjonen. Mediehusene i Mentor Medier er godt i gang med dette arbeidet, men kravene til å kunne jobbe stadig mer analytisk og innsiktsbasert, gjør det viktigere enn noen gang å være med i et større fellesskap. Derfor har vi tro på at dette partnerskapet vil være av stor verdi for både Mentor og Polaris, sier Koch.

Powered by Labrador CMS