Stian "Staysman" Thorbjørnsen og Arian Engebø.

NRK kutter i antall sendinger for Melodi Grand Prix 2023

NRK gjør flere endringer for årets versjon av Melodi Grad Prix.

Publisert Sist oppdatert

Det blir store endringer i Melodi Grand Prix neste år. Færre og større delfinaler, med flere låter i hver delfinale, skriver NRK i en pressemelding.

Det blir ingen forhåndskvalifiserte artister og ingen sistesjanse. Finalen skal tilbake til Trondheim med internasjonal jury.

I pressemeldingen skriver NRK at årets versjon av MGP blir mer kompakt. Det blir 21 artister som tidligere, men de blir spredd over færre sendinger.

Det kuttes ned på antall sendinger med kun tre delfinaler og en store finale.

NRK opplyser at endringene for 2023 gjøres på bakgrunn av tilbakemeldinger fra TV-seerne.

– Det var flere gode grunner til å ha løsningen med forhåndskvalifiserte artister, men MGP er stadig i utvikling. Vi går nå for en konkurransemodell som er enklere å forstå, og der alle artistene konkurrer med det samme utgangspunktet. Mer står på spill for alle fra dag én, sier musikkansvarlig Stig Karlsen.

Neste års vinner av Melodi Grand Prix skal kåres i Trondheim Spektrum lørdag 4. februar. MGP-finalen har kun to ganger tidligere blitt arrangert utenfor Oslo. Første gang i Stavanger i 1989 og nå sist i Trondheim i 2020.

NRK har også bestemt seg for å gjeninnføre en internasjonal jury under finalen. Sist gang det var internasjonal jury i MGP-finalen var i 2019. Juryen består av bransjefolk fra et utvalg land og vil telle 50 % under finalen. Publikumsstemmene vil følgelig telle 50 %. Hvem som sitter i juryen offentliggjøres etter finalen, skriver NRK.

Det er Arian Engebø og Stian «Staysman» Thorbjørnsen som skal være programledere for Melodi Grand Prix 2023.

Powered by Labrador CMS