Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, delte ut pressestøtte til sju nye nettaviser fredag.
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, delte ut pressestøtte til sju nye nettaviser fredag.

Sju nye aviser får pressestøtte

Avisa Oslo, VårtOslo og Steinkjer24 er blant nettavisene som tas inn i ordningen. Ti søkere - blant dem Resett, Shifter og Filter - fikk avslag.

Publisert Sist oppdatert

Totalt sju nye aviser er tatt inn i pressestøtte-ordningen.

Blant disse er Avisa Oslo og VårtOslo. I tillegg får nettavisene iLevanger, Steinkjer24, iHarstad, Randaberg24 og MittKongsvinger produksjonstilskudd.

Det opplyser Medietilsynet fredag formiddag.

Se hele listen nederst i saken!

Det var totalt 17 nye aviser som søkte om pressestøtte i år, noe som ble kjent allerede i april.

Ti av søkerne får avslag «fordi de ikke fyller vilkårene for ordningen», opplyser Medietilsynet.

De ti som fikk avslag er: Resett, Nett.no, Midtsiden, Totens Blad, Shifter, Filter, Document.no, ITavisen, Flatangernytt og TV-Vest.

– Flere søkere får i år avslag fordi de ikke har et bredt nok innhold av nyheter- og aktualitetsstoff fra ulike samfunnsområder, eller tilstrekkelig debattstoff til å fylle kravene i forskriften, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Resett får avslag fordi redaktører ikke svarer til Redaktørplakaten, noe som er første gang dette skjer, opplyser Medietilsynet.

«Medietilsynet vurderer at avisen heller ikke oppfyller kravet til hovedformål, som er å drive journalistisk produksjon og formidling av nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt. Medietilsynets begrunnelse er at Resett på flere punkter bryter pressens egne etiske normer, for eksempel når det gjelder kildebruk og skille mellom fakta og meningsinnhold», skriver tilsynet.

Årets pressestøtte-pott er på vel 388 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS