Illustrasjonsbilde av Viaplay Group-logo utenfor det norske hovedkvarteret på Hasle i Oslo.
Illustrasjonsbilde av Viaplay Group-logo utenfor det norske hovedkvarteret på Hasle i Oslo.

Flere Viaplay-topper slutter

Det kriserammede mediehuset mister stadig nye toppledere, melder svenske Dagens Media. 

Publisert Sist oppdatert

De fire Viaplay-toppene Filippa Wallestam, Alexander Bastin, Mia Suazo Eriksson og Sahar Kupersmidt har nå sluttet i det kriserammede selskapet, melder Dagens Media.

Wallenstam har vært kommersiell leder i Norden, mens Bastin har hatt samme stilling for Baltikum og det kontinentale Europa. 

Begge gikk ut av konsernledelsen i sommer, men slutter nå altså permanent i Viaplay Group.

Eriksson var på sin side markedssjef, mens Kupersmidt var HR- og bærekraftssjef. Begge disse to sluttet i stillingene allerede i juli, men var ifølge svenske Dagens Industri da fortsatt ansatt i selskapet. 

I slutten av august ble det også kjent at tidligere Viaplay Studios-sjef Azra Osmancevic skal slutte etter kun kort tid i stillingen, meldte Dagens Media.

Viaplay er i midt i en økonomisk krise, og står foran en varslet nedbemanning.

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann, som varslet en strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

Børsåret så langt har vært katastrofalt for Viaplay Group: Aksjekursen er torpedert med nesten 75 prosent – og blant andre har det franske medieselskapet Canal+ sett sitt snitt til å sikre seg 12 prosent av aksjene i selskapet.

På forsommeren annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS