Administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey
Administrerende direktør i MBL, Randi Øgrey

MBL gir 1 million til frie ukrainske og russiske medier

– Må virke over tid for å beholde frie medier både under den utmattende krigsfasen og ikke minst gjenoppbygging, sier administerende direktør i MBL Randi S. Øgrey.

Publisert Sist oppdatert

Mediebedriftenes Landsforening (MBL) har sammen med de nordiske medieforeningene og polske Gazeta Wyborcza Foundation opprettet Ukrainian Media Fund.

Det skriver MBL i en pressemelding.

Midlene vil fordeles mellom dette fondet og frie russiske medier hvor MBLs internasjonale organisasjon WAN-IFRA er sentral.

Økonomisk bistand og utstyrshjelp har blitt gitt fra tidlig i krigsfasen, og nå er det besluttet at MBL bidrar med en million norske kroner over tre år.

– Vi får løpende rapporter om at hjelpen virker. Men den må virke over tid for å beholde frie medier både under den utmattende krigsfasen og ikke minst gjenoppbygging, sier administerende direktør i MBL Randi S. Øgrey.

Pengene kommer i tillegg til 6 millioner kroner som allerede er samlet inn, hvorav 100 000 kroner er fra MBL.

Fondet jobber langs fire akser, opplyser MBL i meldingen:

Sørge for at lokale og regionale mediehus i Ukraina har midler til drift, ikke minst til lønninger. Sørge for at journalister har beskyttelsesutstyr og annet nødvendig utstyr. Hjelpe ukrainske mediefolk og deres familier i eksil. Og bidra til langsiktig finansiering og gjenoppbygging av medier i Ukraina etter at krigen er over.   

Powered by Labrador CMS