YLTV-sjef Marius Solberg mottok TONOs Formidlerpris.
YLTV-sjef Marius Solberg mottok TONOs Formidlerpris.

YLTV fikk TONOs Formidlerpris

– YLTV oser av formidlerglede, sier juryen.

Publisert Sist oppdatert

YouTube-kanalen YLTV er tildelt TONOs Formidlerpris for 2021, opplyser TONO.

YLTV-sjef Marius Solberg mottok prisen før helgen, og var glad for hederen.

– Det er veldig hyggelig å få en bekreftelse på at man gjør noe bra. Det koster blod, svette og tårer å drive et «passionprosjekt» som det her, og det er ting som dette og hyggelige DMs fra folk som gjør at man gidder, sier Solberg.

I juryens begrunnelse heter det blant annet har imponert med «flermedial journalistikk av høy kvalitet og dedikasjon til etablerte, så vel som nye, talenter».

YLTV omtaler seg som «Norges fremste Youtube-kanal for nordisk urban musikk», og har over 50.000 abonnenter.

TONO er et non-profit foretak som forvalter økonomiske opphavsrettigheter innen musikk.

Juryens begrunnelse:

«Marius Solberg har dedikert et helt liv til en sjanger som historisk har vært avgjørende for mange undergrunnsmiljøer og deres medlemmer. Med YLTV har Solberg løftet, utfordret og beriket hiphop- og rap-scenen i en årrekke. Gjennom flermedial journalistikk av høy kvalitet og dedikasjon til etablerte, så vel som nye, talenter, har Solberg skapt oppmerksomhet om sjangeren på imponerende vis. YLTV oser av formidlerglede og tar pulsen på gata, hele døgnet, hele året. På denne måte bidrar Solberg til å utfordre populærfeltet med nye stemmer og perspektiver som ellers sjelden får innpass i storsamfunnets rampelys.»

Powered by Labrador CMS