Marianne Johansen, nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv
Marianne Johansen, nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv

Marianne Johansen blir nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv

Gjør comeback i Norges fremste næringslivsavis.

Publisert Sist oppdatert

Marianne Johansen blir nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv. Hun kommer fra jobben som redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK.

Hun har tidligere vært leder av økonomi- og politikkredaksjonen i NRK, samt nyhetsleder og journalist i VG. Hun jobbet i DN i tre år, frem til 2017.

– For en økonomi- og samfunnsorientert nyhetselsker som meg, er nyhetsredaktør-stillingen i Dagens Næringsliv en kremjobb. DN har den mest prisvinnende gravejournalistikken i bransjen, og leverer økonomi- og samfunnsnyheter i særklasse. Jeg gleder meg til å samarbeide med stjernelaget i DN om å utvikle journalistikken videre, sier Marianne Johansen (42).

I Dagens Næringsliv blir hun nå ansvarlig for hele bredden i avisens nyhetssatsing – fra breaking og dagsordensettende nyheter innen finans, samfunn og næringsliv til mediehusets prisvinnende gravejournalistikk.

Johansen har tidligere vært leder for samfunnsavdelingen i samme avis.

Marianne Johansen, nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv
Marianne Johansen, nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv

– Etter at jeg sluttet i DN for snart fem år siden, har jeg fulgt med og ofte tenkt: Fy søren, de er gode! Jeg synes det er stas å få komme tilbake til en redaksjon som har fått enda større slagkraft enn før. Jeg kommer fra en annen veldig spennende jobb i NRK, der det er fantastisk flinke og hyggelige folk. Men dette var en så unik mulighet at jeg bare måtte følge magefølelsen, sier Johansen.

DNs nye toppsjef er svært fornøyd med at Marianne Johansen gjør comeback i Dagens Næringsliv.

– Marianne har en lidenskap for den kritiske, undersøkende økonomi- og samfunnsjournalistikken som passer perfekt hos oss. Med henne får vi en redaktør med ambisjoner som står helt i stil med DNs, sier sjefredaktør Janne Johannessen i DN, som selv hadde jobben som nyhetsredaktør før hun ble sjefredaktør.

– De dyktigste folkene i bransjen skal og bør jobbe i DN. Med Marianne på laget er vi bedre rustet enn noen gang til å vinne nyhetskampen og sette dagsorden oftere, sier Johannessen.

Powered by Labrador CMS