Svein Morten Havaas, redaktør i Lister24.
Svein Morten Havaas, redaktør i Lister24.

#Sommerpraten

Lokalavis-redaktørens tips til sommer­vikarene: – Det er ikke så farlig om ikke alt lander like fjellstøtt

Svein Morten Havaas forteller også om en kjip opplevelse da han var vikar i avisen han nå er redaktør for.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Lister24-redaktør Svein Morten Havaas tar en liten ferie-pause for å svare på Medier24s spørsmål.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– For vår del har vi hatt en bra start på året med flere gode saker, bra abonnementssalg og videreføring av fjorårets gode økonomiske trend. Vi begynner å komme i gjenge igjen etter koronapandemien som også for oss førte til at vi måtte jobbe annerledes med utstrakt bruk av hjemmekontor.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Jeg kaller det helst for abo-saker/ abonnementsinnhold eller «saker forbeholdt abonnenter», men bruker nok også pluss-saker som begrep innimellom.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Late, rolige dager sammen med mine aller nærmeste. Gjerne på tur andre steder i Norge, men må også ha noen dager hjemme. Sommeren er tross alt best på Sørlandet.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Prøver å logge av og koble ut mer enn vanlig, særlig på sosiale medier. Men holder meg løpende oppdatert på hva vi selv og våre konkurrenter leverer. Og får selvsagt også med meg litt fra nyhetsbildet ellers.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Kan ikke huske noen veldig store tabber. Men hadde en kjip opplevelse som pur ung vikar i mediehuset jeg nå er ansvarlig redaktør for. Jeg hadde vært på reportasjetur på Knaben i vinterferien – som er halvannen timers kjøretur hver vei. Dette var mens vi fortsatt hadde filmruller i kameraene som måtte fremkalles i redaksjonens eget mørkerom. Jeg var fornøyd og hadde tatt masse fine vinterbilder og snakket med flere lokale ferierende som koste seg på ski og akebrett. Det viste seg at husets alt mulig-mann og vaktmester hadde byttet ut en bryter til det ene «badet» på mørkerommet.

– Han hadde ikke skjønt at det ikke måtte noen form for lys i mørkerommet og hadde i vanvare installert en bryter som begynte å lyse når temperaturen i «badet» var tilfredsstillende. Dette lyset slo seg selvfølgelig på da jeg skulle flytte filmrullene mine over fra fremkallerbad til fikseringsbadet. Resultatet var at jeg mistet alle bildene mine. En hel dags jobb var forgjeves. Bryteren ble selvsagt byttet ut neste dag…

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kast deg utpå og vær litt modig. Prøv gjerne nye ting. Det er ikke så farlig om ikke alt lander like fjellstøtt. Ta eventuelle korreksjoner som konstruktiv kritikk. Og bruk ditt eget, unge kildenettverk aktivt. At vi får frem nye og unge kilder i spaltene er gull verdt!

Powered by Labrador CMS