Svein Morten Havaas blir redaktør i Lister.
Svein Morten Havaas blir redaktør i Lister.

Svein Morten Havaas har jobbet i avisa Lister i 24 år. Nå blir han sjefredaktør

– Jeg er stolt over å ha vært den del av dette laget i mange år. Nå ser jeg fram til å lede troppene videre, sier han.

Publisert

Svein Morten Havaas er ansatt som ansvarlig redaktør i regionavisen Lister, skriver de i en pressemelding. 

– Dette er veldig spennende utfordring. Jeg er glad for å få denne muligheten og er ydmyk overfor oppgaven. Lister har dyktige medarbeidere som jobber hardt hver dag for å levere viktige nyheter. Beviset på at det også legges merke til utenfor vår egen region fikk vi da vi ble kåret til «Årets lokalavis» i 2018. Jeg er stolt over å ha vært den del av dette laget i mange år. Nå ser jeg fram til å lede troppene videre i en spennende og utfordrende tid, sier Havaas i meldingen. 

 Han har jobbet i Lister de siste 24 årene, blant annet som journalist, vaktsjef, nyhetsleder og nyhetsredaktør. Den siste tiden har han vært konstituert ansvarlig redaktør. Nå tar han over jobben på fast basis - og skryter av jobben redaksjonen har gjort de siste månedene. 

– I koronakrisen har vi hatt høyere trafikk på Lister24 enn noen gang - og det med hele staben på hjemmekontor. Merkevarene våre står sterkt. Det er oss lokalbefolkningen søker for å bli oppdatert på siste nytt. Jeg vil jobbe for at vi bare skal styrke den posisjonen og utvikle oss videre - ikke minst digitalt, sier han. 

Styreleder Fridtjof Borø Nygaard er fornøyd med ansettelsen. 

- Lister har med Havaas fått en redaktør som står på et solid faglig fundament, som  kjenner regionen svært godt og er ivrig etter å alltid sørge for at Lister vinner kampen om folks tid og oppmerksomhet med gode og viktige nyheter. Han beviser at man med begrensede ressurser kan ta et tydelig samfunnsansvar. Lister er nær og kjær, en heftig debattarena og redaksjonen tar et tydelig samfunnsansvar med å sette søkelys på kritikkverdige forhold i lokalsamfunnet,  sier styreleder Fridtjof Borø Nygaard i As Farsunds Aktiebogtrykkeri, som utgir Lister.

Fridtjof Borø Nygaard er tidligere ansvarlig redaktør i mediehusene Lister (Farsunds Aktiebogtrykkeri) og Lindesnes. Han gikk fra 1. februar 2020 over i ny stilling som direktør for lokale mediehus i Polaris Media Sør.

Powered by Labrador CMS