Daglig leder og kommunikasjonsrådgiver i GimCom, Lasse Gimnes.

PR-topp om Strømøy-exit: – Ingen er uerstattelig

Lasse Gimnes mener det er et tap for NRK å ikke lenger ha Tore Strømøy som profil, men peker samtidig på at NRK har vist evne til å skape nye profiler.

Publisert Sist oppdatert

Sent mandag ettermiddag ble det kjent at Tore Strømøy og NRK skiller lag etter over 30 år.

Tidligere redaktør, kommunikasjonsdirektør og nå PR-rådgiver, Lasse Gimnes, sier til Medier24 at han ikke er bekymret for at vil ha konsekvenser for NRKs merkevare.

Han peker på at NRK har vist at de har nye som kan ta over, selv om Strømøy forsvinner.

– Det har vært veldig mange sterke profiler hos NRK, og Tore er en av de, men ingen er uerstattelig. Det har man sett gjennom mange år i NRK, sier han.

Han mener Strømøy har vært veldig viktig for NRK, og at det i utgangspunktet er et tap.

– Han har vært en sterk profil og en folkekjær programleder med bred appell, men jeg mener ingen er uerstattelig, heller ikke Tore Strømøy, sier han.

– Alt til sin tid

NRK konkurrerer med både nasjonale og internasjonale aktører om seere. Strømøy har nærmest vært en milliongarantist når det kommer til seertall.

Men Gimnes tror ikke tapet av Strømøy har har noe å si for NRKs konkurranseevne.

– Jeg tror det har liten betydning. Tore har gjort en kjempejobb med å samle massene, og har samlet store volumer av mennesker på tradisjonell TV, sier han, og fortsetter:

– Men folk ser mindre på tradisjonell TV. Det er alt til sin tid. Tore har vært veldig bra for NRK på det aller meste i sin tid.

Tror på mer Tore

Med Strømøy ute tror Gimnes at det åpner seg et rom for nye konsepter og nye programledere i NRK.

Han trekker også fram at Strømøy har stått mye sterkere hos folk flest enn hos journalistene i Norge.

– Han har fått kritikk av journalister, og har av og til vært i et negativt fokus. Men hos det norske folk har han stått fjellstøtt, sier han.

Gimnes tror det ikke er det siste man har sett eller hørt fra Strømøy.

– Det vil ikke overraske meg om han plutselig blir å se på et TV-konsept eller i noe annet. Jeg tror vi vil se mer av Tore Strømøy, selv om man ikke vil se ham i NRK. Han har vært flink til å trekke de store massene, kommenterer han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS