Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund smiler etter aksjeoppkjøpet av Viaplay Group.
Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund smiler etter aksjeoppkjøpet av Viaplay Group.

Schibsted kjøper 10,1 prosent av Viaplay

Schibsted blir nest største eier i det kriserammede selskapet. Nyheten gjør at Viaplay-aksjen øker, mens Schibsted faller. 

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Schibsted har kjøpt 10,1 prosent av aksjene i Viaplay Group.

Det kommer frem i en børsmelding onsdag ettermiddag. Det var VG som omtalte kjøpet først. 

Schibsted eier nå åtte millioner b-aksjer i Viaplay.

Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund omtaler kjøpet slik: 

– Schibsted har en lang historie med å investere i selskaper nær vår kjerne som kan dra nytte av vår styrke, og å gripe muligheter som dukker opp i usikre tider. Vår satsing på Viaplay er et eksempel på dette, sier hun i børsmeldingen. 

– Viaplays sterke posisjon som strømmeleverandør i Norden passer veldig godt inn med våre medieoperasjoner, og vi er sikre på at vi, som en økonomisk fokusert aksjonær, kan støtte verdiskapning i selskapet, sier Skogen Lund.

Medier24 har vært i kontakt med Schibsted-ledelsen for kommentarer, men Skogen Lund er ikke tilgjengelig for kommentarer grunnet en flyreise. 

 Oppkjøpet gir også utslag i begge selskapenes aksjekurs. Viaplays aksje, som har rast siden juni, øker syv prosent etter nyheten. Samtidig synker Schibsted-aksjen med nesten syv prosent siden børsen åpnet i dag. 

Viaplay er i midt i en økonomisk krise, og står foran en varslet nedbemanning.

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann, som varslet en strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

Børsåret så langt har vært katastrofalt for Viaplay Group: Aksjekursen er torpedert med nesten 75 prosent – og blant andre har det franske medieselskapet Canal+ sett sitt snitt til å sikre seg 12 prosent av aksjene i selskapet.

På forsommeren annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS