Rådsmedlem Stine Renate Håheim ser ikke noen problem med puppestuntent og seansen knyttet til onani.
– Når menn klær av seg, så kommer det ingen klager. Men så fort en kvinne gjør det, så blir det debatt i media og jeg ser dette er det NRK reklamerer med for råds-debatten. Det er ikke seksualisert en gang. Det er en spøk om melk i kaffen, sier Håheim.
Mener det ikke blir for strengt
Hun understreker samtidig at hun forstår reaksjonene på spøken om den irske hungersnøden, men mener det er prisen for god humor.
Nestleder i rådet, Vilde Schanke Sundet, peker på at de mange klagene som programmet har fått, viser at programmet har truffet mange seere.
– Ulike familier har ulik regler for språkbruk. Men det betyr ikke at alle de som er strenge, skal sette reglene. Blir det
veldig strengt kan man miste en del av publikum, sier Sundet.
Nestlederen mener at underholdningsprogrammer ofte handler en del om forventningene man har til programmet.
For Sundet var det åpenbart hva programmet skal være.
– For meg ble det etablert veldig tidlig. De nevnte klagene om pupper og onani er 12. desember. Kommer du dit, så må det ringe en bjelle.
– Så ikke etter A4 deltagere
Petter Wallace, programredaktør for eksterninnhold i NRK, forteller at 24 stjernes julekalender ikke faller under den tradisjonelle julekalender-sjangeren.
– Den er selvironisk, og vi så ikke etter A4 deltagere. Det er en
serie som også tullet med formen med reality, sier Wallace og påpeker at julekalenderen var NRK Underholdnings nest mest strømmede program i fjor høst.
Når det gjelder klagen på hungersnøden i Irland i 1845 så viser Wallace til at mange av reaksjonene kom fra irer og den irske ambassaden i Norge.
– De forklarte veldig tydelig at det man tullet med
her, er det de ser på som Irlands holocaust. De ble støtt av at vi hadde valgt å gjøre det,
uten å vise respekt, sier Wallace.