Redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth
Redaktør i Namdalsavisa, Kim Riseth

Namdalsavisa går fra tre til to papirutgaver i uka

Redaktør Kim Riseth peker på høye utgifter som følge av Russlands invasjon av Ukraina som årsaken til at avisa nå kutter i antall papirutgaver.

Publisert Sist oppdatert

I en egen kommentar skriver redaktør i Namdalsavisa Kim Riseth at verden har endret seg dramatisk på et år, og derfor må avisa også endre seg.

Mandag 20. februar slår de sammen papirutgavene mandag og onsdag til én utgave som kommer på tirsdag. I tillegg gir avisa ut papiravis på fredager.

– Det er ikke tilfeldig at dette skjer nesten nøyaktig ett år etter Russlands invasjon i Ukraina. På dette ene året har papirprisen doblet seg. Drivstoff, strøm, lønn, og alle andre kostnader som har med papiravis å gjøre, har økt. Det har også prisen på papiravisa, som alt annet rundt oss. Det er likevel ikke nok til å dekke det det faktisk koster å trykke og kjøre ut papiravis tre ganger i uka, skriver han i sin kommentar.

Under koronapandemien reduserte Namdalsavisa antall papirutgaver fra fem til tre ganger i uka.

Da trodde redaktøren at tre papirutgaver var noe Namdalsavisa skulle ha i overskuelig framtid. Men med ca. 13 millioner kroner i trykk- og distribusjonsutgifter i fjor for papiravisa, ble det dyrt.

– Nå er det ikke lenger slik at de fleste av våre lesere er avhengige av at papiravisa kommer mandag morgen. Det som har skjedd i løpet av helga må du uansett bruke våre nettsider for å få med deg. I stedet for å tvinges til å lage tynnere papirutgaver mandag og onsdag, slår vi de to avisene sammen til én utgave, som vi sparer både penger og miljø ved å distribuere på tirsdager, skriver redaktøren.

Powered by Labrador CMS