Valprofiler 2021
Valprofiler 2021

TV 2 lover tidenes valgsatsing: – Den mest omfattende valgdekningen i TV 2s historie

Flytter valgstudio til Deichman Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 opplyser i en pressemelding at de vil bruke det nye biblioteket Deichman Bjørvika som valgstudio.

– Vi er stolte av å få lov til å bruke Oslos nye storstue som vårt valgstudio. Seerne kan blant annet se frem til en intens og spennende debattkveld med Operaen og Oslofjorden som fantastiske kulisser, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Valgstudio fra Deichman Bjørvika har premiere 22. august, og sendes søndag til torsdag frem til valgdagen.

Det direktesendte programmet starter rett etter 21 Nyhetene på TV 2, og ledes av Cathrine Fossum og Linn Wiik.

Tallanker Kjetil H. Dale presenterer ferske målinger og prognoser, og kommentator Aslak Eriksrud serverer analysene, skriver TV 2.

Også én av TV 2s to partilederdebatter sendes fra Norges største folkebibliotek.

– Deichman synes det er flott å huse TV 2s valgsendinger. Jeg tror at politikerne, lånerne og de som skal produsere valgsendingene vil ha nytte av å være sammen i Deichman Bjørvika, sier Knut Skansen, biblioteksjef for Deichman.

TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, er full av lovord om at det blir omfattende valgdekning både på TV 2, TV 2 Play, TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no.

– Dette er den mest omfattende valgdekningen i TV 2s historie. Vi kan med hånden på hjertet si at TV 2s seere og lesere aldri før har kunnet se frem til så mye valgstoff som i år, sier Solbrække.

TV 2s første partilederdebatt sendes fra TV 2s Premier League-studio i Media City Bergen. Debatten ledes av programleder Arill Riise.

Media City Bergen er også arena for valgnatt-sendingen, som ledes av Elin Ludvigsen, Morten Sandøy og tallanker Kjetil H. Dale.

– Årets første partilederdebatt arrangeres fra TV 2s hovedkontor i Bergen. Her skal også valgnattsendingen sendes fra. Og målet vårt er som alltid at du skal få valgresultatet hos TV 2 først, sier Sandnes.

Det er allerede kjent at influenser Emma Ellingsen skal lage valgstoff rettet mot unge velgere i den nye serien, «Emmas stemme».

Powered by Labrador CMS