Tallerken med risrett, pastasalat, rundstykke og smør
en lett sterk risrett blir satt i skyggen av himmelske rundstykker.

Kantine-anmeldelse:

Mentor Medier: – Vi hyller denne «elsk din neste»-holdningen

Himmelske rundtstykker og tørre kanelboller er noe av det Mentor Medier byr på i kantinen. 

Publisert Sist oppdatert

I en tid fremover vil Medier24 anmelde kantiner i mediebransjen. Denne gangen går turen til Mentor Medier.

Da vi fikk vite at Mentor Medier om kort tid skal flytte til Hausmanns Hus, måtte vi jo nesten skynde oss og prøve kantina!

Her har vi fått motstridende meldinger i forkant, for mens noen kilder sier at kantina nærmest har sluttet å vise lidenskap, sier andre at standarden er som før.

Hyttebok

Det første som slår oss her, er størrelsen.

Vi blir fascinert over at fire aviser får plass i den lille kantinen til Mentor Medier. Hjerterom og husrom.

 Til å skulle romme fire aviser i et konsern (for ordens skyld altså: Dagsavisen, Vårt Land, Morgenbladet og Klar Tale), er det utrolig lite plass her. Det er nesten så vi er litt bekymret for å finne sitteplass når vi kommer inn. Heldigvis finner vi oss et hjørne.

Her må vi si at vi håper kantinen på Hausmanns Hus er betraktelig større.

Pris er det litt vanskelig å dømme på her. For her er det kantine-trekk innbakt i lønnen, noe vi hyller. I tillegg henger det et skilt om at man må skrive seg inn i «hytteboka» hvis man har med gjester. 

Hvor dette faktureres, er uvisst. Men etter å ha vært på flere kantiner med store prisforskjeller mellom ansatte og gjester hyller vi denne «elsk din neste»-holdningen, som vi antar Vårt Land står bak.

Rundstykker som redder måltidet

Store fat med fiskekaker, skåler med reker og en bolle med kokte egg.
Fiskekaker og reker er å finne blant kaldmaten i Mentor Medier-kantinen.

Her bugner det ikke akkurat av valgmuligheter, men det er en liten salatbar, og en påleggsavdeling med det vi vil kalle ymse pålegg. Mer beskrivende: Reker, fiskekaker, ost, skinke, egg og andre småplukk.

Vi har sluttet å være overrasket over snodige innslag i cold-avdelingene i mediekantiner, her kan nevnes både kald potetmos hos Aller, og mengden sild som er å finne hos Schibsted

Dagens varmrett er en risrett markert som «litt sterk». Og det er beskrivende. Både litt sterk, men også bare litt alt. Det er som en first price-versjon av Toro amerikansk gryte. Den ser bedre ut enn den smaker, for den smaker egentlig bare «litt sterk».

Det som redder måltidet, er rundstykkene. De er så saftige og gode at vi velger å tasse tilbake til buffeten for å hente mer (kanskje også for å døyve risretten). Og sammen med fiskekakene hadde jo dette blitt et måltid av bibelske proporsjoner.

Samme dag som vi er på besøk, er det også «Kanelbollens dag». Det feires med kanelboller, noe som i utgangspunktet skal gi et pluss, men når setningen «jeg tygger fortsatt» kommer etter altfor lang tid, føles det litt meningsløst. Det teller ikke når man bruker forrige ukes kanelbolle–rester for å feire.

Vannbeholder med vann, sitron og paprika
Sitron og paprikavann hos Mentor Medier gjør at vi sitter igjen med mange spørsmål.

Paprika-vannet

Og så må vi snakke litt om vannet her. Vi har vært igjennom noen spennende vanntyper. Agurkvann, sitronvann, appelsinvann, ananasvann. Men her... Her finner vi en versjon vi ikke har sett før. Vann med sitron og (wait for it) rød paprika.

Her har vi mange spørsmål. Vi vurderer et sit down intervju med kjøkkensjefen. Det blir ikke bedre av at vannet ikke smaker paprika, men sitron. 

Hvis dette er et forsøk på å gjøre vannet om til vin, har det feilet. 

For et konsern med store nedskjæringer og røde tall er dette noe vi ikke forstår.

Er dette en metafor for rød bunnlinje (paprikaen på bunnen av beholderen) og surt på topplinjen (sitron på toppen). Hvis så er tilfelle, vil vi gjerne vite det, slik at vi kan gi et ekstra plusspoeng for glimrende bildebruk.

Og siden Mentor starter på nytt i desember i nye lokaler, lover vi å komme en tur dit også. Litt for å sjekke om rundstykkene er like gode, og litt for å sjekke hvordan det står til med vannet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS