Tora Bakke Håndlykken
Julepraten:
Dette må VG-redaktøren ha i jula: – Jeg er en tradisjonskløne
Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken oppsummerer 2021 i #Julepraten.
Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.
Neste person ut er nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken.
– Hva gjør du i jula?
– Da tar jeg med mannen min og barna til indrefileten av Norge, Skien i Telemark. Der samles mer av familien til fotballprat og diskusjoner, ungeskrål og furu på veggene. Jula betyr også flere dager i strekk til å fordype seg i mine favoritt-lokalaviser, Telemarksavisa og Varden.
– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?
– Jeg er en tradisjonskløne. Fairytale of New York på høytaleren, pinnekjøtt, hjemmelaget julepynt. Medievanemessig blir det ordentlig jul når jeg får ekstra tid til å lese gode lesehistorier og se mengder av sport.
– Hva husker du best fra medieåret 2021?
– Året startet med et livesendt tragisk drama da den amerikanske kongressen ble stormet. Surrealistiske timer. Jeg satt klistret til tv-skjermen, macen og mobilen samtidig. Med Donald Trumps mobilisering og fortløpende tvitring, livebildene av opprørerne fra innsiden og angrepene på journalistene på utsiden.
– Hva var det morsomste som skjedde i 2021?
– Det mest oppløftende var utdelingen av Nobels fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov. En fantastisk anerkjennelse av journalistikken og kampen mange av våre kolleger utenlands står i.
– Hva var det pinligste som skjedde i 2021?
– Stengingen av Vinmonopolet, købonaza og gjenåpningen etter et døgn. Heia Norge!
– Hva tror du vil påvirke medieåret 2022?
– Pandemien vil dominere journalistikken fremdeles. På den positive siden, hvis vi fortsetter å levere kvalitetsjournalistikk i pandemitid vil det kunne forsterke tilliten og posisjonen til de redaktørstyrte mediene ytterligere. Vi vil se et fortsatt høyt tempo på digitaliseringen, som for video. Forhåpentligvis vil vi også få økt innovasjon basert på hybridlivene vi lever.