NRKs politiske kommentator, Tone Sofie Aglen

Julepraten:

NRK-kommentatoren rødmer når hun tenker på dette

– Jeg kom ut av Dagsnytt18-studio og fikk en vennlig melding av programlederen om at glidelåsen på blusen min var vid åpen hele ryggen, forteller Tone Sofie Aglen.

Publisert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er politisk kommentator i NRK, Tone Sofie Aglen.

– Hva gjør du i jula?

– Forhåpentligvis lese masse bøker, bygge karakter med klassikere store som mursteiner og komme meg ut i marka med eller uten ski. Men jeg kommer helt sikkert til å se mest filmer jeg har sett hundre ganger før, drikke rødvin, scrolle på mobilen og spise alt for mye godteri. Får krysse fingrene for litt balanse, i det minste. Så skal jeg nok jobbe litt i romjula, men håper politikerne holder seg i skinnet og ikke finner på for mange sprell. Mandag 2. januar derimot håper jeg de kjører på. Det kan bli en lang uke…

– Har du en eller flere spesielle juletradisjoner?

– Egentlig ikke, og mitt engasjement for jula går veldig i bølgedaler. I år har jeg bakt tre sorter og pyntet juletre allerede første søndag i advent. Men jeg kan like gjerne spise spagetti og høre på Guns n’ roses på juleaften. Men vørterøl hører med til julematen.

– Og en tradisjon jeg faktisk bruker å være flink til, er å skrive julekort. Helst hjemmelagde. Det er faktisk ganske fint å bruke litt tid på å tenke på folk og sende av gårde et kort på den gamle, saktegående måten.

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

Så mistet vi Mari, som handler om Mari By Rise i Adresseavisen som forlot oss etter flere års kamp mot kreften. Mari var et nydelig menneske, en beinhard og utholdende journalist og et forbilde for mange av oss. Når et så levende menneske som Mari kunne dø, rykket døden plutselig nærmere.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Kunne nevnt mange, men må trekke fram min gamle kollega i VG, Bjørn Haugan. Makan til våken, småfrekk, produktiv og alltid på hugget nyhetsjournalist skal man lete lenge etter. I tillegg til å være en raus og morsom kollega og venn. Helt om dagen og helt om natta er han også.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– Her må jeg få lov til å være litt sjølsentrert. Det morsomste var å få jobb i NRK, og heldigvis blir jobben stadig morsommere jo bedre kjent jeg blir i mastodonten Marienlyst.

– Det pinligste var da jeg kom ut av Dagsnytt18-studio og fikk en vennlig melding av programlederen om at glidelåsen på blusen min var vid åpen hele ryggen. Da hadde jeg vært for lenge i pysjamas på hjemmekontor, for å si det sånn. Og når jeg tenker meg om var det ikke i år, men i fjor, under pandemien. Men fortsatt like rødmeframkallende.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– Jeg håper i alle fall ikke det blir redaksjonenes kutt i reise og overtidsbudsjetter. Dersom vi som journalister og kommentatorer ikke skal reise ut og rapportere fra hele landet, men stort sett være på kontoret blir journalistikken fattigere og vi skjønner mindre av landet vi skal analysere og rapportere fra.

Powered by Labrador CMS