Lise Christensen i Lyngdals Avis. Her oppe på Ørnemyrfjellet

Medier24s julekalender, luke 11:

Lyngdals Avis-journalisten bommet med en time, og måtte løpe til fjelltoppen for å rekke åpning

Lise Christensen i Lyngdals Avis skjuler seg bak dagens luke.

Publisert

I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.

Bak dagens luke er Lise Christensen i Lyngdals Avis, som dekker Lyngdal i Agder fylke.

– Hvorfor jobber du i lokalavis?

Medier24s julekalender

Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.

Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.

I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.

Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no

– Jeg jobber i lokalavisen for jeg synes det er en spennende jobb hvor en må dekke alt fra ulykker til små saker som berører menneskene som bor her.

– Hva er den største utfordringen med det?

– Den største utfordringen er helt klart TIDEN! Vi er er en liten redaksjon som må dekke saker til alle døgnets tider. Fleksibilitet hjelper i den kabalen og den går som regel opp. Så er det viktig å vite at en klarer ikke å dekke alt. Men det jeg rekker å dekke, ønsker jeg å gjøre på en god måte.

– Beste Lokalavisminne?

– Oj! Har ikke vært her så lenge, så minnebanken har ikke klart å bygge seg helt opp enda. Klarer ikke å hente fram noe som peker seg voldsomt ut. Men kanskje dekningen av åpningen av gapahuken på Ørnemyrfjellet som er Lyngdals høyeste fjell. Nydelig vær og tur ute i naturen topper det meste. Jeg måtte springe også så fikk litt trening samtidig, for jeg klarte å bomme på tiden så kom en time etter de andre så måtte springe for å ta de igjen.

– Beste sak i år?

– Beste sak må være "Ensomt å være kreftsyk i Lyngdal". Viktig fordi den handler om et menneske som har blitt kreftsyk og hennes historie, men også fordi saken kan bidra til at Lyngdal kommune ansetter en kreftkoordinator.

– har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?

– Nei, det har jeg ikke. Men i fjor på 2. juledag fikk min datter velge mellom isbading eller skitur, og hun valgte da isbading. Og sånn ble det. Er redd for at det fort kan bli en tradisjon.

Powered by Labrador CMS