CEO i Viaplay Group, Jørgen Madsen Lindemann

Viaplay tar pirat-grep: – Vi venter ikke på politikerne

Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann etterspør politisk handling for å slå ned på ulovlig strømming - samtidig som selskapet fremskynder motvirkende tiltak.

Publisert

Viaplay har vært preget av en brutal krise over lang tid. Tallene for andre kvartal, som ble lagt fram torsdag, viser at nedgangen til konsernet fortsetter.

De mister fremdeles abonnenter og sliter fortsatt med piratstrømming og kontodeling. Torsdag varslet konsernet at de fremskynder flere tiltak for å motvirke det.

De har blant annet begrenset antallet samtidig strømming - og jobber direkte opp mot abonnentene, og B2b-distribusjonspartnerne for å slå ned på kontodeling. De deltar også i en antipiratkampanje i Sverige, sammen med andre medieaktører.

Under en spørrerunde i forbindelse med framlegging av tallene utdypet Viaplay-sjef Jørgen Madsen Lindemann - og etterspurte mer handling fra politikere for å slå ned på ulovlig strømming, skriver Kampanje.

–  Nå snakker vi med partnere og andre i bransjen om hva vi kan gjøre, også rettighetshaverne er fokusert på problemet. Det er på alles agenda. Det er vanskelig å drive forretning når alle fortsetter å stjele fra deg. Det er et seriøst problem, og derfor venter vi ikke på politikerne. De må handle, men det kan ta tid, derfor må vi gjøre noe selv sammen med våre partnere, sa Madsen ifølge bransjeavisen.

I mai i fjor gikk konsernsjef Anders Jensen av på dagen, og Madsen Lindemann tok over. Andre kvartal i 2023 var resultatet blodig. Samtidig som konsernet la frem tallene, meldte de at de skulle kutte 25 prosent av de ansatte. 

I februar ble Viaplay ble reddet av eierne og fikk inn 3,6 milliarder svenske kroner i en rettet emisjon, hvor det ble generert nye aksjer. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS