John Arne Riise går hardt ut mot VG-journalist Siri Berge Christensen.

John Arne Riise går hardt ut mot VG-journalist: – Du er bare ufyselig

– Jeg lytter gjerne til hans kritikk, men jeg hadde nok satt pris på en mer saklig diskusjon, svarer VGs Siri Berge Christensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere landslagsspiller og utenlandsproff i fotball, John Arne Riise, går fredag ettermiddag hardt på Instagram mot VG-journalist Siri Berge Christensen.

I et story-innlegg på det sosiale mediet, kaller han Christensens journalistiske arbeid for «helt ræva» og påstår at hun har «ringt og mast» på alle rundt ham i fem dager.

Riise har lagt ved en skjermdump av en henvendelse der Christensen har kontaktet ham i forbindelse med en sak. Meldingen avsluttes med «Alt godt, Siri Berge Christensen i VG».

Det reagerer Riise på.

«Hun vet innerst inne status, men ignorerer det fullstendig fordi for henne er klikk med mitt navn viktigst. Da kan du bare drite i og ønske meg alt godt. Du er bare ufyselig».

Dette skriver John Arne Riise på Instagram fredag.

– Meget spesielt

Medier24 har vært i kontakt med Siri Berge Christensen i forbindelse med denne saken.

Hun sier dette om saken til Medier24.

– På samme måte som John Arne Riise må tåle å bli omtalt i media i saker av offentlig interesse, må jeg tåle å få kritikk på min journalistikk. Jeg lytter gjerne til hans kritikk, men jeg hadde nok satt pris på en mer saklig diskusjon

For øvrig henviser hun til VG Rampelys’ redaksjonsleder, Marcus Husby.

– Siri Berge Christensen er en av Norges beste kjendisjournalister. Gjennom ordinært journalistisk arbeid har hun skrevet saken om konkursboet Alle Skal Med og at de tar Louise Angelica Riise til retten, sier Husby til Medier24.

Han sier at VG har fått innsyn i årsredegjørelsen fra konkursboet etter dette selskapet, og bedt John Arne Riise gi sitt tilsvar i en sak som handler om dette.

– At han opplever dette som mas har han lov til å ytre, men at han kaller våre journalister ufyselige, synes jeg er spesielt. Vi er åpne for kritikk, om Riise har noe å utsette på vår journalistikk, men vi synes denne typen beskrivelser av enkeltjournalister er langt over streken.

– Viktig i enhver sak

– Vedvarende pågang fra en journalist kan jo virke belastende for den som blir utsatt for det. Har dere forståelse for at Riise kan ha blitt lei i denne saken?

– Vi har forståelse for at saker kan virke belastende for enkeltpersoner, men vår jobb er å søke tilsvar fra personer på begge sider av saken. Det er viktig i enhver sak.

– Riise skriver at han heretter bare vil stille opp på intervjuer som har med jobben hans å gjøre. Vil dere respektere det?

– Jeg har ingen kommentar til det. På generelt grunnlag vil vi alltid søke å få tilsvar fra enkeltpersoner som vi omtaler, sier Husby.

Medier24 har vært i kontakt med John Arne Riises manager, Erland Bakke. Gjennom Bakke har vi stilt ham følgende spørsmål, uten at disse er blitt besvart så langt:

– Hvorfor valgte du å trekke fram dialogen med VGs Siri Berge Christensen på Instagram?

– Du skriver at VGs-journalist skulle «lage en drittsak. Hvilket grunnlag har du for å påstå at VG-journalisten hadde en agenda her?

– Hvordan vil dialogen din med mediene bli i tiden framover?

Powered by Labrador CMS