Samimag
Samimag

Sámimag slått konkurs: Skylder millioner

– Hjertet mitt gråter for mine ansatte, sier daglig leder i selskapet, Jan Skoglund Paltto.

Publisert Sist oppdatert

Det samiske magasinet Sámimag og eier isámi. Press AS er slått konkurs i Indre og Østre Finnmark tingrett. Det skriver iFinnmark.

– Hjertet mitt gråter for mine ansatte, og mine dyktige frilansere. De er nok veldig lei seg, og har alle gjort en fabelaktig jobb. Og så er jeg lei meg på vegne av våre lesere. Det er flere som har ringt meg, etter at vi ikke kom ut, og spurt om de hadde glemt å betale for abonnementet siden magasinet ikke kom. Jeg har da måttet beklage, og si det som det var, at vi ikke hadde mulighet til å fortsette å gi ut magasinet, forteller Jan Skoglund Paltto, daglig leder og styreleder i selskapet, til iFinnmark.

Det var to av bedriftens egne ansatte, Nils Egil Gaup og Anne Maarit Johanna Rasmus som begjærte Isámi. Press AS, konkurs.

– Dette er en sak som er synd for alle. Det er Medietilsynet som har slått beina under bedriften ved å kreve tilbake støtte. Vi får jo noe fra lønnsgarantifondet, men har ennå til gode penger i bedriften. Men er det ikke noe å hente, så er det ikke det, sier Nils Egil Gaup til iFinnmark.

Sámi magasiidna ble etablert i 2017, og skriver på egne nettsider at de er en fri og uavhengig samisk mediebedrift.

I mai varslet Medietilsynet at magasinet måtte tilbakebetale 4,4 millioner kroner.

Sámimag har tidligere fått utbetalt totalt 11,9 millioner kroner i støtte for 2019 og 2020 gjennom støtteordningen for samiske aviser. Medieklagenemnda konkluderte i desember i fjor at Sámimag ikke oppfylte kravene om minst 48 årlige utgaver for støtteårene 2019 og 2020.

Overfor sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors opplyste Paltto at han har en total gjeld på om lag fem millioner kroner. Inne i den summen ligger krav fra Rasmus på 460.000 kroner og 243.000 kroner fra Gaup, i tillegg til 4,4 millioner kroner fra Medietilsynet.

Powered by Labrador CMS