Pressepodden:

Hun har vært på alle PFU-møter de siste tolv årene. Dette er hennes beste råd for å unngå å havne der

– Det er kjempeviktig at redaksjonene har en sånn type kultur at ingenting er for dumt å spørre om, sier Ingrid Nergården Jortveit i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere i år ble det kjent at Ingrid Nergården Jortveit tar to års permisjon fra jobben som rådgiver i Norsk Presseforbund og Pressens Faglige Utvalg, for å bli universitetslektor i journalistikk ved OsloMet.

Nå bytter hun rådgiving i presseetikk til redaksjoner med undervisning av presseetikk til studenter.

På vei ut dørene til PFU-sekretariatet har Nergården Jortveit et klart råd til alle journalister og redaktører der ute for å hindre at de havner i PFU:

– Det er viktig å ha en levende etisk diskusjon i redaksjonene og på desken. Det er viktig at man lager en kultur for å se over saker før man publiserer, og diskuterer, gir tilbakemeldinger og tør å spørre hvis man er usikker, sier hun i Pressepodden.

– Det er kjempeviktig at redaksjonene har en sånn type kultur at ingenting er for dumt å spørre om. For ingen er utlærte i etikk. Vi sitter og diskuterer masse hos oss. Det er tro og tvil, og frem og tilbake. Det er ingen fasit, men man må holde den muskelen varm, sier Nergården Jortveit.

Hun forteller også hva som har vært mest utfordrende og mest givende med PFU-jobbingen, og hvilken sak som var best krevende, gjennom sine tolv år i sekretariatet - uten sykefravær.

I tillegg forklarer Nergården Jortveit også hvorfor hun nå ønsker å bytte ut Pressens hus med forelesningssalene på OsloMet.

Powered by Labrador CMS