Andreas Foldberg og Line Orfjell er nye ansettelser i NRK.
Andreas Foldberg og Line Orfjell er nye ansettelser i NRK.

NRK Oppdatert ansetter Andreas Foldberg og Line Orfjell

NRK Oppdatert henter fra RadiOrakel og NRK P3.

Publisert Sist oppdatert

NRK Oppdatert fikk inn hele 123 søknader til NRKs nyhetspodkast Oppdatert.

Nå har de falt ned på to navn som de ansetter som produsenter. Line Orfjell (31) får fast stilling, mens Andreas Foldberg (36) går inn i et vikariat.

– Dette er drømmejobben, rett og slett! Oppdatert er en av landets viktigste podkaster, og jeg har vært fast lytter siden starten. Det er skikkelig stas å få bli en del av redaksjonen, og jeg gleder meg veldig til å bidra med min erfaring, sier Orfjell i en pressemelding.

Hun har erfaring fra NRK P3 der hun har vært podkast-vaktsjef, prorgramleder og produsent. Hun har også jobbet i VG.

Hun kommer fra NRK P3, hvor hun har vært både podkast-vaktsjef, programleder og produsent. Tidligere har hun blant annet jobbet i VG, og har både en bachelor i tekst fra Westerdals og i journalistikk fra Høgskolen i Oslo.

– Line har bred erfaring, er idérik og trygg, både som historieforteller og i det journalistfaglige. Fra årene i P3 tar hun også med seg spisset kompetanse om målgruppen vår, sier redaksjonsleder Ingrid Indseth.

Gleder seg

Andreas Foldberg er lyddesigner og utdannet journalist fra Danmarks medie- og journalisthøjskole, og har bakgrunn fra blant annet DR i Danmark. Han kommer fra stillingen som redaksjonsrådsleder i RadiOrakel.

– Dette må være som å skrive kontrakt med det norske landslaget! Jeg gleder meg til å bli en del av dette drømmelaget og bidra med min entusiasme for lyd som medforteller, sier Foldberg.

Han tiltrer stillingen i oktober.

– Det er ikke mange som behersker hele kretsløpet til en podkastepisode, men det gjør Andreas. I tillegg har han undervist i podkastproduksjon i flere år og vil bringe inn nye tanker om hvordan vi skal utvikle Oppdatert videre, sier Indseth.

Powered by Labrador CMS