Ingeborg Volan.
Ingeborg Volan.

Ingeborg Volan slutter i DN

Ingeborg Volan slutter i Dagens Næringsliv og for å bli administrerende direktør i Bokklubben.

Publisert Sist oppdatert

Ingeborg Volan er ansatt som ny administrerende direktør i De norske Bokklubbene, opplyser de i en pressemelding.

Volan har de siste åtte årene jobbet med digitalisering og forretningsutvikling i journalistikken. Hun kommer fra stillingen som redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv.

– De norske Bokklubbene er en institusjon i norsk kulturliv. Jeg vokste opp som medlem i Bokklubben Barn og frydet meg hver gang det kom ny bok. Det er en ære å få lov til å lede Bokklubbens neste kapittel og skape den samme lesegleden for nye generasjoner medlemmer, sier Ingeborg Volan.

Volan er klar på at det blir vemodig å forlate journalistikken.

- Det er få ting som kunne fått meg til å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste årene har vi i DN og NHST jobbet knallhardt og sammen fått abonnement på kvalitetsjournalistikk til å bli en bærekraftig forretningsmodell, sier Volan og fortsetter:

– Det blir vemodig å forlate det fantastiske teamet jeg har fått være en del av. Men Bokklubben ble rett og slett en for fristende mulighet til å la gå fra seg, sier den påtroppende direktøren.

Styreleder Mads Nygaard er klar på at de er svært glade for å få med Ingeborg Volan på laget.

– Bokklubben har en seksti år lang historie som litteraturformidler i Norge. Volan har kombinasjonen av redaksjonell erfaring, digital kompetanse og de personlige egenskapene som skal til for å ta Bokklubben inn i en ny tid, sier styreleder Mads Nygaard.

Volan tiltrer 1. november. Hun overtar formelt som administrerende direktør 1. februar 2022 etter Kari Møller, som går av med pensjon 31. januar 2022.

Powered by Labrador CMS