Skaper og hovedrolleinnehaver av Pørni, Henriette Steenstrup.
Skaper og hovedrolleinnehaver av Pørni, Henriette Steenstrup.

Henriette Steenstrup kjenner på presset før den nye sesongen av Pørni

– Det gjelder å ikke la seg kveles av tanken på at noen kan bli skuffet, sier Henriette Steenstrup. Nå har hun endelig fått selvtillit på at hun kan skrive.

Publisert

Drama-humorserien Pørni har tatt både seere og anmeldere med storm siden første sesong kom ut i 2021.

Nå er den tredje sesongen like rundt hjørnet. Skaper og hovedrolleinnehaver Henriette Steenstrup tror grunnen til at den treffer så bredt ligger i at den handler om noe som alle har et forhold til: Familien.

– Jeg tror det ligger i at den er ektefølt og at folk kjenner seg igjen. Uansett hvilke familie man har, uavhengig om den er helt i kaos eller velfungerende, så er det man bryr seg om når det brenner, sier Steenstrup til Medier24.

– Også kanskje fordi den er morsom på en ikke sketsj-aktiv måte, legger hun til.

– Fått litt mer selvtillit

I serien møter man alenemoren Pørni, spilt av Steenstrup selv. Hun er en alenemor som kombinerer en travel jobb i barnevernet med et hektisk familieliv.

Da den første sesongen ble sluppet i 2021, ble serien den mest sette norske serien på Viaplay.

Steenstrup forteller at hun var spent i forkant av lanseringen på strømmetjenesten, da det fortsatt var sjeldent med norske serier på internasjonale strømmetjenester.

– Men det har bare vært en glede å jobbe med Viaplay. De har vært så proaktive når det gjelder drama, tar sjanser og gir tillit.

Steenstrup debuterte som manusforfatter og serieskaper med Pørni.

– Hvordan har det vært å jobbe med sesong tre?

– På den ene siden har jeg fått litt mer selvtillit på at jeg faktisk kan skrive. Samtidig har dem fått høyere suksess så får man også et høyere forventningspress, svarer Steenstrup.

– Prøve å ikke gjenta seg

Hun er klar på at hun er spent på mottakelsen på sesong tre.

– Det gjelder å ikke la seg kveles av tanken på at noen kan bli skuffet. Man skal prøve å ikke gjenta seg selv, men samtidig som man skal holde på det som er kjernen i serien.

Steenstrup beskriver den kommende sesongen som en slags «julesesong», hvor familien skal feire jul uten den avdøde søsteren til hovedkarakteren.

– Det er litt som ganske mange har det i julen med at man gruer seg litt. Det er litt forskjellige ønsker for hvordan den skal feires. Noen vil at det skal være helt likt, selv om man mangler en sentral person, mens andre vil gjøre noe helt annet, sier hun.

Powered by Labrador CMS