Helge Lurås i iNyheter.

Helge Lurås om å bli anmeldt etter publisering av drapsvideo: – Vi har ingen planer om å avpublisere videoen

Politiet har anmeldt iNyheter for publiseringen av en video som viser et drap. Redaktøren kaller anmeldelsen for oppsiktsvekkende.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

Politiet bekrefter til Medier24 at de har anmeldt et mediehus etter å ha publisert en drapsvideo fra Karmøy. Medier24 kjenner til at det er iNyheter det er snakk om.

Videoen har vakt sterke reaksjoner, spesielt fra forsvareren, Sigurd Rønningen, som uttalte til Medier24 mandag at publiseringen var helt feil med hensyn til offeret og hans klient.

– Vi har ingen planer om å avpublisere videoen, forteller redaktør Helge Lurås i iNyheter til Medier24 tirsdag og fortsetter:

– Det er oppsiktsvekkende at politiet går til anmeldelse. Vi mener videoen har legitim nyhetsverdi spesielt gitt kriminalitetsutviklingen i Norge samt at videoen var godt kjent. Ingen kan identifiseres ut fra det materialet vi har publisert, forteller han.

 – Vil du foreta deg noe juridisk?

– Vi må avvente hva politiet gjør. De har fortsatt mulighet til å henlegge sin egen anmeldelse.

Spredt i sosiale medier

Det var lørdag kveld ble en mann i midten av 20-årene drept på Karmøy. En mann er siktet i saken.

Deler av det som skal være hendelsesforløpet ble filmet, og har blitt spredt i sosiale medier som Snapchat. Politiet har gått ut og oppfordret om å ikke spre videoen videre.

Sent søndag kveld publiserte iNyheter en sju sekunder lang video av deler av hendelsen. Forsvarer Sigurd Rønningen reagerte mandag på publiseringen.

– Jeg synes det er helt feil å publisere noe sånt, både av hensyn til offeret i saken, og av hensyn til min klient, sa han til Medier24.

Lurås sa at han har forståelse for forsvarerens uttalelser, men at de har andre hensyn å ta, som de også har begrunnet i artikkelen.

– Vi ventet lenge med å publisere for å gi politiet tid til å gjøre bruk av det i etterforskningen. Med bakgrunn i at den allerede var mye spredt og omtalt, og sett i lys av voldsutviklingen i Norge og økt antall drap, så mener vi det har offentlighetens interesse å sette fokus på det, sa han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS