Nestleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim
Nestleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim

Påskepraten:

Hege Fagerheim: – Heldigvis er det jo koronavennlig å pusse båt, rote i hagen, lage god mat og drikke vin hjemme

NJs nye nestleder finner roen når hun putrer rundt i telemarksskjærgården.

Publisert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er nyvalgt nestleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– I en normal verden tilbringer vi første del av påsken i leid fjellhytte sammen med en annen familie, én eller annen plass i Sør-Norge. Dagene går med til skiturer, lage deilig mat, drikke god vin, badstu og spille spill, før vi setter kursen hjem og bruker siste del av påsken til å pusse båt, rote i hagen, fortsette å lage god mat og drikke enda mer god vin. I år kan vi jo ikke være sammen med noen andre, så vi nøyer oss med en liten tur til Norefjell, bare for å late som at alt er normalt. Heldigvis er det jo koronavennlig å pusse båt, rote i hagen, lage god mat og drikke vin hjemme, så vi satser på at i alle fall det blir som før.

– Siste skitur var 14. februar, rundt og rundt i ring på en golfbane her i Nordre Follo. Det var mye finere skiføre overalt ellers, men - sukk - vi hadde ikke lov å krysse kommunegrensen. :)

– Når finner du roen på ferie?

– Når jeg putrer rundt i den utrolig fine telemarksskjærgården ved familiehytta vår, og den eneste beslutningen jeg må ta er om jeg helst vil til Jomfruland eller Kragerø. Trenger ingen snasne eksotiske reisemål akkurat da. Kanskje med unntak av en tur til Mosjøen og Helgeland, verdens vakreste land!

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Emneordene for påska er vel liv og død, lidelse, ut på tur, mat og kos. Litt sprik der altså. Så da tenker jeg at MasterChef sesong 12 på Discovery+ og Kokkeliv på NRKTV dekker maten, sistnevnte også flott natur. Dokumentarserien om norsk svartmetall «Helvete» på NRKTV og en god innspilling av J. S. Bachs Johannespasjonen sørger for det musikalske. Seriene «After Life» på Netflix og «I know this much is true» på HBO graver seg ned i både lidelse og død på en superb måte.

– For de som ønsker seg en odde sci-fi-variant av hvem-er-skurken-krim hadde jeg stor glede av å se «Blindpassasjer» på NRKTV for en stund siden. Den er basert på en historie skrevet av Bing og Bringsværd og nå har akkurat Sigurd Lillengs bok «Inntrenger» kommet ut – det er tegneserieversjonen av den samme historien. Den skal jeg kose meg med i påsken.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Det har jo foreløpig ikke vart så lenge, men det har vært noen store hendelser som jeg synes norske medier har dekket på en utrolig god måte. Korona, Gjerdrum-raset, stormingen av Kongressen i Washington og deretter presidentinnsettelsen, pluss målene til Erling Braut Haaland (jeg er rimelig fotballinteressert og sluker alt som blir publisert - har til og med tatt quiz på tysk på Bilds nettsider og greide 10 av 10).

– Bortsett fra det er det tydelig at norsk mediebransje, de ulike presseorganisasjonene inkludert vår egen, har greit å stable på beina et bra samarbeid under pandemien. Det viser at selv om vi ofte er motparter i en del sammenhenger kan vi også spille på samme lag. Det er jeg glad for.

– Hvordan blir resten av medieåret 2021?

– Utrolig spennende. Vi skal straks inn i et lønnsoppgjør der jeg representerer medlemmer som gjør jobben sin på en formidabel måte fra kjøkken, kott, kjellerstuer og loft - og mange også i felt med risiko for å bli syke. Den arbeidsinnsatsen som er lagt ned det siste året har dannet grunnlaget for at tillitsforholdet mellom norske medier og publikum er sterkere enn noensinne. For eierne går det så det griner. Samtidig har vi en del medlemmer som griner, av sitt eget lønnsnivå, så det ligger an til skikkelig tøffe forhandlinger i år.

– I tillegg er det pandemien, som er noe mer enn en hendelse mediene dekker, men også noe som preger hverdagslivet og arbeidsforholdene til medlemmene våre. For mange har det vært veldig krevende, mens noen opplever at de har fått bedre tid og mer fleksibilitet. Det blir spennende å se hvordan normaliseringen slår ut i bransjen og for folk.

Powered by Labrador CMS