Programleder og krimjournalist i VGTV, Håvard Kristoffersen Hansen.

Julepraten:

Disse journalistene har imponert Håvard Kristoffersen Hansen mest i år

Hva har en pysjbukse, lukten av granbar, lyden av peisknitring, mengder med sjokolade og Timmy Gresshoppe til felles? Det er alle juleingrediensene til VGTV-programleder og krimjournalist Håvard Kristoffersen Hansen.

Publisert

Det er ikke jul uten juleprat i Medier24. Eller? For VGTV-journalist Håvard Kristoffersen Hansen er det flere ting som må til før det blir skikkelig julestemning i heimen.

Det får du vite mer om i dagens juleprat.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg har hele familien i Nord-Norge, så da nyter jeg jula i Tromsø. Gleder meg til å oppleve skikkelig hvit jul, leke med alle onkelunger, gå på fjelltur og møte gamle kjente. Svigerbroren min er også en eminent kokk så jeg ser fram til å fråtse masse nydelig julemat og binge alle seriene man ellers ikke har hatt tid til å se.

– Har du en eller flere spesielle juletradisjoner?

– For meg blir det ikke jul før jeg har stått opp på julaften i pysjbuksa, kjent lukten av granbar, hørt lyden av peisknitring, spist massive mengder sjokolade og latt Timmy Gresshoppe ønske meg en riktig god jul. Og ja, å fortære et nydelig festmåltid med fersk lutefisk på lillejulaften. Naturligvis med sirup og brunost som tilbehør!

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– Saken om den 23 år gamle iranske demonstranten Majidreza Rahnavard som ble hengt fra en kran i Mashad, med bind foran øynene, hendene bakbundet og bena lenket sammen, gjorde inntrykk. Også synes jeg saken som mine kolleger Ådne Husby Sandnes og Gordon Andersen skrev om Nina Bråthen var sterk. Hun ble ble funnet død i sin egen leilighet etter to uker, men det tok tolv uker før politiet slo drapsalarm. Det er interessant å se hvordan enkelte saker får høy prioritet hos medier og politiet, mens andre saker - potensielt - ikke får nok ressurser på grunn av hvem de involverte er.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Det må bli journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr. Det utrettelige arbeidet hans med å utfordre etablerte sannheter i Birgitte Tengs- og Baneheia-saken er inspirerende. Han har møtt mye motstand og turt å gå inn i betent og kontroversiell materie, og har vært en viktig bidragsyter til å oppklare intet mindre enn to justismord. Vil også trekke frem Natalie Remøe Hansen som jeg mener har laget årets beste podkastserie med “Hva skjedde med Nerid?” og Håkon Høydal som har skrevet den uhyre viktige boken «Frihetens Øyeblikk» om Abida Rajas liv.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– Morsomste? At dansegulvet åpnet og Bodø/Glimts Europa-eventyr.

– Det var forøvrig en ære å få servere pølsevann til kresne italienske ganer i Roma i vår.

– Pinligste? Norges forsmedlige tap mot Serbia på Ullevaal, Heard/Depp-rettssaken og FIFA-president Gianni Infantinos famøse tale før Qatar-VM.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– Jeg er vel ingen spåmann hvis jeg nevner krig, kommunevalg med en regjering i krise, strømpriser, AI og inflasjon. Men jeg følger spent med på hva som skjer videre i Birgitte Tengs-, Baneheia- og ikke minst: Lørenskog-saken.

Powered by Labrador CMS