Medier24 ba om julebilde. Det var det lite av, men Thomas Bløndal treffer blink med korrekt sesong.

Julepraten:

Nettavisens Thomas Bløndal kan måtte danse samba rundt juletreet i år

Moren til Thomas Bløndal insisterer på sambamusikk rundt juletreet. – Både spesielt og kleint, sier videojournalisten fra Nettavisen.

Publisert

Medier24s tradisjonsrike julepraten fortsetter, og denne gangen er det Nettavisens videojournalist Thomas Bløndal som får svare på de utsendte spørsmålene.

– Hva gjør du i jula?

– Jeg feirer på ganske tradisjonelt vis med familien og kjæresten i Sandefjord. Så blir det jobb i romjulen, hvor det alltid pleier å skje et eller annet stort.

– Har du en eller flere spesielle juletradisjoner?

– Ganske vanlige tradisjoner som følges. Men har en brasiliansk kjæreste, så mamma har prøvd å insistere på «sambamusikk» minst en runde mens vi går rundt juletreet. Det er både spesielt og kleint.

– Hvilken artikkel i 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– Det som kommer først i minne er saken om lille Amelia som sang ‹‹Let it go›› i en bombekjeller i Kyiv en av de første ukene av krigen. Selv om vi allerede da hadde sett mye død, lidelse og annet fælt, så var det noe med den lille jenta i bomekjelleren som gjorde inntrykk.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Ida Aaberg Evensen. Spesielt arbeidet rundt bortgangen til dronning Elizabeth II var imponerende. Dyktig i alle ledd, og en komplett videojournalist i mine øyne.Så må jeg nevne Sumaya Jirde Ali som jeg synes er utrolig tøff som har stått i en storm med drit og hat fra alle kanter.

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– For egen del var det at jeg gang etter gang etter gang ikke klarte å uttale Tveita riktig under en innspilling av VG Nyheter, til redaksjonens store fornøyelse. Heldigvis skjedde det noe større et annet sted som gjorde at jeg byttet ut den nyheten med noe annet. Men at et så lett ord skulle bli så vanskelig er ganske utrolig. Jeg grøsser fortsatt over tanken over å rykke til Tveita og at jeg skulle slite så mye igjen på direkten.

– Hva tror du vil påvirke medieåret i 2023?

– Mye av det viktigste fra i år vil nok dra seg over i nyåret. Krig, strøm og økonomi vil nok dominere store deler av 2023 og vil jeg tro.

Powered by Labrador CMS