MinMotes kjøpelenker og Klungtveits konspirasjoner til pers i PFU

Tretten saker til behandling når PFU møtes tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag er det årets tredje runde i Pressens Faglige Utvalg, og der skal blant annet VGs kjøpelenker på MinMote.no til pers. Se saksliste lenger ned i saken. 

Det var Dagbladets klubbleder Harald Klungtveit som klaget inn VG, og dermed satte i gang et etisk og episk bikkjeslagsmål. Klubblederen advarte mot denne typen kjøpelenker, mens VG-sjefen mente klubblederen var betydelig konspiratorisk. 

Blant andre interessante saker til behandling, er en klage fra Nils Ole Oftebro mot Finansavisen, og fra Jens Barland og Vegard Venli mot Det Nye. Mer om disse kan du lese snart på Medier24.com.

Slik ser sakslisten ut for PFU tirsdag 24. mars:

Lenkene fører til et sammendrag av selve klagesakene, på PFU.no, i de sakene hvor dette er offentlig. 

I løpet av PFU-møtet behandles også klagesaker med forslag om avvisning (manglende samtykke fra direkte berørt part, saken er foreldet eller ligger utenfor PFUs område), henleggelse (manglende medvirkning fra klager) og klagesaker der sekretariatet har foreslått en forenklet saksbehandling og innstilt på «ikke brudd på god presseskikk». Også saker der det er oppnådd minnelig ordning (enighet mellom klager og innklaget) og/eller at klagen er trukket av klager, blir forelagt utvalget.

Powered by Labrador CMS