Forrige uke inviterte NRK til et folkemøte hvor man kunne møte alle korrespondentene til allmennkringkasteren.
Her fikk korrespondentene direkte spørsmål fra salen. NRKs utsendte ble også klappet av scenen.
Blant dem var Russland-korrespondent Gro Holm.
– Det var kjempehyggelig å sitte med en liten og engasjert sal. Jeg synes det var veldig inspirerende å møte publikum her hjemme og få respons på de vi gjør. Jeg får av og til skriftlig på mail, men det er fint å møte folk i levende live, sier Holm til Medier24.
– Det er en vitamininnsprøytning som jeg ikke ville vært foruten, legger hun til.
Holm tok over som Russland-korrespondent i fjor høst.
Etter en start som var preget av usikkerhet knyttet til visum, har hun nå vært til stede i Russland over en lengre periode.
Det største journalistiske-utfordringen er at folk er redde for å snakke med vestlige journalister, forteller Holm.
– Det kan slå ut ved at folk sier ja til en avtale, før de trekker seg. Eller så sier de nei med en gang, eller unngår å svare i det hele tatt.
Det samme gjelder offentlige institusjoner i Russland hvor Holm forteller at de ofte ikke får svar etter at de redegjør for hva de ønsker å gjøre.
– Det vanligste er at de ikke svarer oss.
Russland-korrespondenten forklarer at de ofte også må beskytte folk som kan få det vanskelig hvis de snakker med journalister.
– Det gjelder alle som ikke allerede er erklært for utenlandske agenter eller som vi intervjuer om noe sensitivt.
– Hvordan er bevegelsesfriheten din i landet som journalist?
– Den har jeg ikke opplevd noe begrensning på. Men det er områder i Russland hvor ingen fly går, altså den delen av Sør-Russland som grenser til Ukraina, og i Belgorod hvor det har vært angrep fra ukrainsk side - sannsynligvis fra russiske opposisjonelle, svarer Holm.
– De områdene vil vi mest sannsynlig ikke slippe inn nå. Der er det kontroll ved innkjøringen. Også bør vi være forsiktige med å filme på offentlige steder og steder med sensitiv karakter, legger hun til.
Artikkelen fortsetter under bildet
– Frustrert
– Er det noen ting du skulle ønske du kunne gjøre mer av, men som du ikke får gjort?
– Jeg skulle ønske jeg kunne snakket mer med soldater som er på vei til krigen eller kommer fra krigen, snakket mer med pårørende, vært til stede på skoler hvor de driver patriot-undervisning, ramser Holm opp og fortsetter:
– Vi håper også at vi kan komme oss til Donbas etter hvert. Men det er selvfølgelig avhengig av tillatelse fra forsvarsdepartementet i Russland. Da tenker jeg på den russisk-kontrollerte delen av Donbas.
– Du er jo våre øyne og ører i Russland. Utenom Aftenpostens Per Kristian Aale, så er du den eneste norske journalisten som er i Russland. Hvordan føles det?
– Det føles som jeg gjør en viktig og meningsfylt jobb som journalist. Du kan si at jeg er frustrert over å ikke komme mer ut for å lage flere reportasjer og møte mer folk. Men jeg har full støtte fra ledelsen om at det er viktig at jeg er der og kan rapportere.