Fire journalister sitter foran dataskjermer og jobber i et grupperom
Salla Vuorikoski, Pål Morten Skaret, Paavo Teittinen og Marianne Vikås jobbet sammen i flere måneder for å finne Osman Omar Osman.

NA og VG-samarbeid vant finsk gravepris

Namdalsavisa, VG og Helsingin Sanomat avslørte en drapsdømt mann i Finland.

Publisert Sist oppdatert

I høst publiserte VG og Namdalsavisa et større sakskompleks om drapsdømte Osman Omar Osman i samarbeid med den finske avisen Helsingin Sanomat. Nå har graveprosjektet vunnet den finske graveprisen Snowshoe. Det skriver Helsingin Sanomat. 

Avisene har sammen oppsporet mannen som ble dømt for drapet på Marita Strøm fra Namsos i 2004, og som rømte fra fengsel i Irak i 2012. Prosjektet var også nominert til SKUP og Medieprisene her i Norge.

Juryen skriver i sin begrunnelse at det er gjort grundig undersøkende journalistikk i saken. 

« Avsløringene av den internasjonalt kompilerte historien ble ledsaget av en oppsiktsvekkende visuell reportasje. Undersøkelsesartikkelen presenterte et tidligere skjult problem, det vil si oppholdet til en mann dømt i utlandet i Finland i lovens gråsone, som begynte å bli behandlet i Finland. Både justisministeren og innenriksministeren tok stilling til saken. Etter saken har både Norge og Finland iverksatt undersøkelser fra politikere og myndigheter om hvordan man skal opptre i forhold til mannen og hvordan lignende saker vil bli behandlet i fremtiden», skriver de videre. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS