Oda Aurora Aune er nyansatt journalist i Meråkerposten.
Oda Aurora Aune er nyansatt journalist i Meråkerposten.

Oda Aurora Aune er Meråkerpostens nye journalist

Oda Aurora Aune (30) er ansatt som journalist i Meråkerposten. Dermed dobler lokalavisa sin arbeidsstokk.

Publisert

Meråkerposten dobler redaksjonen, og ansetter Oda Aurora Aune. Det skriver avisen selv.

Oda Aurora Aune er «ækt mårråkbøgg» og har solide avisgener. 30-åringen er allerede delvis i gang i sin nye jobb som journalist, men vil kombinere det med en stilling i Meråker kommune gjennom sommeren. Deretter blir hun 100 prosent journalist.

– Det her tror jeg blir veldig artig. Jeg har allerede prøvd meg som frilanser over en periode, og det å få være ute og treffe meråkerbygger er jo bare trivelig, sier Aune.

Aune er andre generasjon journalist, da hennes far drev Landsbruksavisa i Kopperå.

Nå er det hun som skal lage avisinnhold til meråkerbyggene. Med et solid kontaktnett og lang fartstid i både yrkeslivet og frivillige organisasjoner kjenner hun mange av bygdas innbyggere, og de kjenner henne.

30-åringen har rukket mye, og har blant annet åtte år i kommunestyret for Arbeiderpartiet bak seg. I en av periodene var hun også leder for utvalg skole, oppvekst og kultur. Aune har også sittet fire år som første varamedlem i fylkestinget og en periode som medlem av menighetsrådet. Hun presiserer at hun ikke er medlem av noe politisk parti, og har ikke vært det på flere år.

Meråkerpostens redaktør, Geir Olav Flåan, er strålende fornøyd med at Oda Aurora Aune nå blir en del av Meråkerpostens redaksjon.

– Det har helt siden jeg tok over som redaktør i september i fjor vært planen at vi skulle ansette en journalist, men vi brukte den tiden som var nødvendig for å finne den riktige. Jeg har hatt flere samtaler med Oda gjennom disse månedene, og når hun nå har takket ja til å bli en del av Meråkerposten-laget er det veldig gode nyheter for oss, men også for Meråker-samfunnet. Med sitt store nettverk, mye entusiasme og bredt samfunnsengasjement blir hun en veldig viktig faktor for at lokalavisa skal bli enda bedre. Og til tross for at hun aldri har prøvd å være journalist tidligere, skriver hun veldig godt og leverer mye og godt stoff allerede, sier Flåan.

Powered by Labrador CMS