Abubakar Hussain, Anders Nilsen, Sandeep Singhog Galvan Mehidi er programledere i podkasten.

Fjernet klipp fra NRK-podkast

Det var opphetet stemning i podkasten «Med all respekt», og det ble brukt uttrykk som «søppel» og «dra til Mexico da, morrapuler». NRK mener det er innafor, men nå er diskusjonen fjernet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK fjernet flere minutter av en episode av podkasten «Med all respekt», etter at en av programlederne angret. Det skriver VG.

Mandag 31. januar snakket programlederne i podkasten «Med all respekt», Abubakar Hussain, Sandeep Sing og Galvan Mehidi, om VG-artikkelen «Tja vi elsker». Artikkelen handler om unge mennesker som vil dyrke sin flerkulturelle identitet.

I podkasten snakker programlederne om sine meninger om artikkelen, og blant annet hvordan det er å bo i Norge, at man kan si at man er norsk når man vil, og diskuterer systematisk rasisme.

I diskusjonen omtaler en av programlederen de som stilte opp i artikkelen for «søppel», og det blir påpekt at de som er halvt meksikaner kan «dra til Mexico da, morrapuler».

Senere har mesteparten av samtalen blitt klippet bort.

– Jeg innså under sendingen at jeg dro den i feil retning, og sa under pausen at det var en litt for hard «rant», og at jeg ikke ville ha det med i podkastversjonen, sier programleder Galvan Mehidi til VG.

Mehidi forteller at det på hans initiativ ble fjernet fra podkasten etter et par dager.

Redaksjonssjef i NRK Underholdning, Rune Lind, sier podkasten «Med all respekt» redigeres ut fra radiosendingen som fortsatt ligger i appen NRK Radio.

– Han er selvsagt i sin fulle rett til å gi tilbakemelding om hva han ønsker skal bli tatt med i podkasten eller ikke, selv om stikket er innenfor hva «Med All Respekt» kan snakke om. Men her har det skjedd en misforståelse i kommunikasjonen mellom programledere og prosjektet for øvrig, siden klippet likevel kom med i podkasten, skriver han i en e-post.

Powered by Labrador CMS