Konsernsjef i Infomedia, Martin Ove Rasmussen, får nå ny rolle etter fusjonen.

Infomedia-sjefen: Fusjonerer for å møte KI-utfordringer

Infomedia og Retriever Group har slått seg sammen: – Utviklingen innen AI og big tech krever større muskler, sier Infomedia-sjef Martin Ove Rasmussen til MediaWatch.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at medie­overvåkings­tjenestene Infomedia og Retriever Group fusjonerer

– Vi er en bransje som er utfordret på godt og vondt. Utviklingen innen AI og big tech krever større muskler, og det får vi når vi slår oss sammen, sier administrerende direktør i Infomedia Group, Martin Ove Rasmussen, til MediaWatch.

Fusjonen innebærer at det opprettes et nytt holdingselskap eid av begge selskapenes eiere: Retriever Group eies av det svenske nyhetsbyrået TT og det norske nyhetsbyrået NTB, og Infomedia eies av Berlingske Media og JP/Politikens Hus.

Rasmussen understreker overfor den danske avisen at konkurransen i markedet ikke lenger kun er nordisk, men global. Han peker på at tilgangen til data om nyhetsmediene er avgjørende for å kunne konkurrere.

Han påpeker at utviklingen innen generativ AI utgjør en betydelig utfordring for selskapene. Med fusjonen vil Infomedia og Retriever Group være bedre rustet til å møte denne utviklingen.

– Vi ser flere og flere nyhetsmedier inngå avtaler med AI-selskaper om tilgang til data, og da er det nesten sånn at man kan bruke for eksempel ChatGPT til overvåkning. Det er slike ting vi bedre kan være forberedt på når vi slår oss sammen, sier Rasmussen.

Administrerende direktør for det nye selskapet blir Robert Söderling, nåværende administrerende direktør i Retriever Group. Rasmussen blir en del av ledergruppen.

Infomedia og Retriever Group har ennå ikke bestemt hva det nye selskapet skal hete.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS