Cecilie Myrseth er stortingsrepresentant for Ap.
Cecilie Myrseth er stortingsrepresentant for Ap.

Stortingsrepresentant ble til «stor tissefant»

Retriever beklager autogenerert penis-tabbe.

Publisert

Ap-politiker Cecilie Myrseth satte kaffen i halsen da hun leste en nyhetsmelding om seg selv tidlig i dag morges, skriver VG.

Mandag kveld møtte stortingsrepresentanten fra Troms opp for å diskutere prisforskjeller i apotekmarkedet, i Dagsnytt 18 på NRK.

«Gikk i Dagsnytt-18 i går for å snakke om apotek og eldre. Men usikker på hva som egentlig skjedde», skriver hun på Facebook tirsdag.

Der har hun et delt et bilde av en autogenerert tekst fra sendingen:

«Cecilie Myrseth stor tissefant fra Arbeiderpartiet takk skal dra en ting er at Internett er kommet for å bli men men»

– Som politiker har jeg opplevd å bli feilsitert en gang eller to, men det var ikke akkurat disse ordene jeg brukte i debatten om eldre som føler seg diskriminert på Apotek, sier Myrseth til VG.

– Det har vært en krevende og lang dag på Stortinget, med mange viktige møter, også dette i bakhodet. Det har vært litt rødming i gangene dag.

Dagsnytt 18-programleder Espen Aas har også kommentert på Facebook-innlegget: «Hva i alle..hvor er dette fra? Jesus.. vi er jo et familieprogram!»

Myrseth forteller til VG at hun ble varslet om «tissefanten» gjennom automatiske varslinger fra analysebyrået Retriever, som tilbyr medieovervåkning.

Redaksjonssjef i NRK, Knut Magnus Berge, sier til VG at det kan virke som at Retriever sliter med å forstå Espen Aas «sobre bokmål».

Guri Lindebjerg i Retriever beklager hendelsen.

– Det synes å være en viss strekk mellom Myrseths budskap om apotek og eldre, til dette konkrete tale-til-tekst-resultatet. Her er det bare å beklage, sier Guro Lindebjerg i Retriever til VG.

Powered by Labrador CMS