NRK Sørlandets lokaler i Markens i Kristiansand

NRK tar mangfoldsgrep - lanserer nytt talentprogram

NRK skal ta inn praktikanter med funksjonsnedsettelser.

Publisert Sist oppdatert

NRK skal fra høsten 2025 tilby et eget opplæringsprogram for personer med funksjonsnedsettelse. 

Talenttilbudet skal gi 3-5 praktikanter grunnleggende kunnskap i journalistisk historiefortelling og publisering på både nett, radio og tv. 

Opplæringsprogrammet er lagt til Kristiansand og vil være tilknyttet NRK Sørlandet.

–  NRK Sørlandet er godt forberedt og rustet til å ta imot praktikantene. Vi gleder oss til å gå i gang, og håper tilbudet vil være attraktivt for søkere fra hele landet. Vi skal gjøre vårt beste for å tilrettelegge der det er behov for det, sier distriktsredaktør ved NRK Sørlandet, Inger-Lise Hansen i en pressemelding.

Praktikantene som får plass vil få ti måneder med opplæring. De fem første med opplæring hos NRK Sørlandet, og de fem siste i praksis i en annen NRK-redaksjon.

I NRKs mangfoldsvisjon står det at NRK skal sammen skape et «Norge der alle hører til», og et konkret tiltak er å rekruttere og utvikle medarbeidere med mangfoldskompetanse.

Attraktiv arbeidsplass

NRKs mål med satsingen er å styrke deltakernes muligheter på arbeidsmarkedet generelt og bidra til å øke andelen av personer med nedsatt funksjonsevne i mediebransjen spesielt.

– Talentene skal hjelpe NRK til å speile hele befolkningen bedre gjennom sin journalistikk, øke lederkompetansen på mangfold og bidra til at NRK fremstår som en attraktiv arbeidsplass med fokus på mangfold, sier organisasjonsdirektør i NRK, Olav Hypher.

Distriktsredaktør i NRK Sørlandet, Inger-Lise Hansen.
Distriktsredaktør i NRK Sørlandet, Inger-Lise Hansen.

Allerede har NRK opplæringsprogram som NRK FleRe, NRK Nynorsk mediesenter og Samisk talentprogram. 

I første omgang skal denne nye praksisordningen være et forsøksprosjekt, men håpet er å gjøre det til en permanent ordning.

Planen er å være i gang med en søke- og rekrutteringsprosess av praktikanter ved årsskiftet, med oppstart i august 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS