Frithjof Jacobsen og Skjalg Fjellheim møttes onsdag til debatt i Dagsnytt 18 om Jens Stoltenberg.
Skjermdump: NRK TV
Medieprofiler barket sammen i TV-debatt om Jens Stoltenberg: – Kampanjejournalistikk
Frithjof Jacobsen og Dagens Næringsliv fikk hard medfart av Skjalg Fjellheim. Jacobsen svarte med at Fjellheim tidligere selv har ment det samme som DN.
Onsdag kveld var Dagens Næringlivs politiske redaktør, Frithjof Jacobsen, og Nordlys’ politiske redaktør Skjalg Fjellheim invitert til NRKs Dagsnytt 18 for å diskutere Jens Stoltenbergs kandidatur til stillingen som sentralbanksjef.
Debatten mellom de to medieprofilene ble raskt opphetet, da Fjellheim anklaget Dagens Næringsliv for å være en del av en kampanje mot Stoltenbergs kandidatur til jobben.
– Dette er slik kampanjejournalistikk ser ut, det vi har vært vitne til de siste ukene. Det handler ikke om noe annet enn å være for eller imot Jens Stoltenberg, det finnes ikke noe ståsted i midten her, helt åpenbart, sa Fjellheim blant annet.
Se hele debatten under Dagsnytt 18 her:
Fjellheim fikk så spørsmål av programleder Espen Aas om hvorvidt ikke han hadde ment det samme som Dagens Næringsliv tidligere. En kommentar Fjellheim har skrevet om saken, ble også diskutert.
– Nordlys har ikke endret standpunkt. Vi ser helt klart at det kan være ting ved Stoltenbergs kandidatur som er problematisk. Det vi diskuterer er, er det tvisynet som er nødvendig å utøve i journalistikken når det kommer til det å bringe fram gråsoner og nyanser i denne diskusjonen.
– Det er det jeg forsøker å bidra til med å løfte fram en diskusjon om kommentarjournalistikkens funksjon i denne prosessen, sa Fjellheim.
Frithjof Jacobsen svarte med at Nordlys selv hadde ment at det var en dårlig idé å ansette Stoltenberg som sentralbanksjef, i en lederartikkel den 13. november i fjor.
– Det er veldig merkelig å se at det Fjellheim og Nordlys mente den 13. november blir presentert som et standpunkt fra «den revitaliserte borgerlige pressen» og den nyliberale pressen. Da tyder det vel på at Nordlys hadde en nyliberal og borgerlig periode i november i fjor, sa Jacobsen.
Og fortsatte:
– Det ville jo være oppsiktsvekkende i avisens historie, men absolutt interessant.