Etter det Medier24 forstår skal det være delte meninger om å sende reportere ut i felt uten fotograf.

TV 2 sender oftere reportere uten fotograf til utlandet - har skapt reaksjoner internt

TV 2s nyhetssjef sier de i større grad sender reportere alene på oppdrag både i innland og utland. Medier24 er kjent med at det er delte meninger om grepet internt.

Publisert

– Det er ikke noe nytt at vi i tilfeller sender reportere som videojournalister til utlandet. Det har vi gjort i ulik grad i flere år, på samme måte som en rekke andre mediehus gjør, sier nyhetssjef i TV 2, Fredrik Kirkevold, til Medier24. 

Han sier at gjør de en vurdering fra gang til gang. 

– Som resten av mediebransjen, må vi prioritere ressursene våre hardere enn tidligere. Det betyr at vi i større grad fremover vil sende journalister alene på oppdrag både innenlands og utenlands.

Fredrik Kirkevold.
Nyhetssjef i TV 2, Fredrik Kirkevold.

Medier24 er kjent med at det er delte meninger internt i TV 2 rundt at reportere sendes utenlands uten fotograf i større grad - og at det har ført til diskusjoner rundt sikkerhet.

– Har dere hatt diskusjoner internt om sikkerhet knyttet til å sende en reporter uten fotograf?

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva vi diskuterer og ikke diskuterer internt, svarer Kirkevold.

– Sikkerhet tar vi på svært høyt alvor

På spørsmål om hvordan de vurderer sikkerheten til reportere som blir sendt ut alene, svarer nyhetssjefen at vurderes i hvert enkelt tilfelle.

– Sikkerhet tar vi på svært høyt alvor, og vi gjør grundige vurderinger før vi sender medarbeidere ut i felt, og gjør løpende vurderinger underveis, alltid i tett dialog med dem som er i felt, sier Kirkevold og fortsetter:

– Blant tiltakene vi har for medarbeidere som drar uten fotograf, er at de jobber sammen med fiksere med solid lokalkunnskap, og internasjonale kolleger som vi kjenner godt og stoler på.

Klubbleder Margrethe Håland Solheim svarer at det ikke er naturlig for henne å kommentere eventuelle interne diskusjoner.

Generelt sier hun:

– Vi forventer, og har inntrykk av, at ledelsen i TV 2 gjør gode risikovurderinger, og ikke lar folk reise på oppdrag uten at sikkerheten er i varetatt, sier Solheim til Medier24.

– Redaksjonene må ta noen tøffe valg

Vilde Skorpen Wikan er styreleder i Internasjonal reporter (IR). Hun kjenner ikke forholdene i TV 2 og uttaler seg på generelt grunnlag.

– Vi lever i en tid der det skjer store, og dramatiske hendelser i verden som er viktige for folk å få informasjon om, og som har store konsekvenser også for Norge. I denne situasjonen er utenriksjournalistikken ekstra viktig. Samtidig vet vi at redaksjonene må ta noen tøffe valg når det gjelder hva man har råd og kapasitet til å dekke, og hvor mye ressurser man kan vie hvert tema og hendelse.

– Det viktige er at journalistenes sikkerhet og mulighet til å gjøre jobben sin på en forsvarlig måte, ikke blir satt på spill. Dette er ekstra viktig når vi vet at jobben som journalist har blitt farligere flere steder i verden.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS