Elevene Emil Heiberg (fra venstre) og Helene Hammer, NATO-sjef Jens Stoltenberg, elevene Teodor Sollie Engen og William Bjørnsen og medielærer Elin Larsen avbildet under møtet i Bardufoss.

Medieelevene fikk møte og intervjue NATO-sjef Jens Stoltenberg

– Dette er en opplevelse jeg tror jeg skal slite med å gjenskape for dem i klasserommet, medgir medielæreren ved Bardufoss videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Elevene på medier- og kommunikasjonslinjen ved Bardufoss videregående skole fikk en skoledag litt utenom det vanlige fredag.

Fire av elevene fikk nemlig akkreditering og innpass til NATO-sjef Jens Stoltenbergs pressekonferanse i forbindelse med NATO-øvelsen Cold Response.

Elevene - som går tredjeåret på skolen - fikk også anledning til å stille spørsmål til Stoltenberg under pressekonferansen, på lik linje med medier som BBC, Reuters, NRK og TV 2, og ta egne bilder.

Initiativet til akkrediteringen kom fra elevene selv, forteller medielærer Kari Anne Skoglund.

– Det var en av elevene, Teodor Sollie Engen, som lurte på om det var mulig for klassen å bli med på pressekonferansen. Han tenkte det ville være god læring for dem, og det var jeg helt enig i, forteller hun til Medier24.

Elevene William Bjørnsen (fra venstre), Teodor Sollie Engen, Helene Hammer og Emil Heiberg - med NATO-sjef Jens Stoltenberg i bakgrunnen.

Skoglund sendte dermed en akkrediterings-forespørsel til Forsvaret, og fikk veldig raskt svar.

– Jeg tror ikke det tok et minutt en gang før jeg ble oppringt og fikk beskjed om at vi var hjertelig velkommen. Det satte vi veldig pris på, sier hun.

Hun forteller at det var en stor opplevelse for elevene.

– Jeg tror ikke de har rukket å reflektere helt over det ennå. Men de har fått veldig relevant erfaring. Dette er en opplevelse jeg tror jeg skal slite med å gjenskape for dem i klasserommet, sier Skoglund.

Hun er spesielt glad for at nettopp avgangsklassen på linjen fikk denne muligheten.

– Det har vært mange koronarestriksjoner for dem de siste to årene, og de har ikke vært veldig mye utenfor klasserommet. Da er det ekstra gøy at vi fikk til dette nå, sier Skoglund.

Fredrik Tandberg, stabssersjant og ansvarlig for media under Cold Response, forteller at de ikke var i tvil om å slippe til skoleelevene.

– Det er ikke hver dag man får en pressehenvendelse fra klasserommet. Vi blir ikke spurt om dette så mange ganger, men her var det mulig å få til. Vi håper det ble spennende og lærerikt for dem, sier Tandberg til Medier24.

Powered by Labrador CMS