Helle Vaagland vender tilbake til NRK.
Helle Vaagland vender tilbake til NRK.

Helle Vaagland gjør NRK-comeback - blir ny redaksjons­sjef for Kultur­avdelingen

– I denne stillingen faller alt på plass for meg, sier hun om NRK-returen.

Publisert Sist oppdatert

Helle Vaagland er ansatt som ny redaksjonssjef i NRKs Kulturavdelingen, opplyser mediehuset.

Vaagland kommer fra stillingen som seksjonsleder for formidling ved Deichman i Bjørvika i Oslo, men har tidligere bakgrunn fra nettopp NRKs Kulturavdelingen som journalist, vaktsjef og programleder.

Hun har tidligere også vært D2-sjef i Dagens Næringsliv.

– I denne stillingen faller alt på plass for meg. Her får jeg drive med alt jeg har jobbet med og brent for i hele mitt jobbliv: kulturjournalistikk, historiefortelling, TV, podkast og det skrevne ord. Jeg er dessuten så heldig at jeg kjenner medarbeiderne jeg skal lede, og vet hvor dyktige og engasjerte de er. Sammen skal vi gi publikum det kulturinnholdet de lengter etter og det de ikke visste at de trengte før de fikk det, sier Vaagland.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

Vaagland tiltrer i den nye jobben 1. oktober.

NRKs kulturredaktør Ingerid Nordstrand er svært tilfreds med Vaaglands NRK-comeback.

– Jeg er veldig glad for at Helle Vaagland har takket ja til stillingen som redaksjonssjef i Kulturavdelingen. Hun har spisskompetanse på historiefortelling og formidling på alle plattformer, og er også en meget sterk journalist.

– Kombinert med ledererfaring fra både kommersielle medier og en fremoverlent kulturinstitusjon som Deichman er hun en perfekt match til å styrke NRKs kulturinnhold i årene fremover! Vaagland er strategisk sterk og har mange spennende tanker om hva som må til for at NRKs kulturinnhold skal bli enda viktigere for det kulturinteresserte publikummet i Norge, sier Nordstrand.

Powered by Labrador CMS