Håvard K. Hansen (t.v) skal vikariere som programleder i Krimpodden til høsten. for Tor-Erling Thømt Ruud. Her avbildet sammen VG krimkommentator med Øystein Milli.
Håvard K. Hansen (t.v) skal vikariere som programleder i Krimpodden til høsten. for Tor-Erling Thømt Ruud. Her avbildet sammen VG krimkommentator med Øystein Milli.

Krimpodden får ny programleder: – Et av de mest spennende podkastmiljøene i Norge

– VG har et av de mest spennende podkastmiljøene i Norge og det produseres svært mye kvalitet både innenfor underholdning og aktualitet, sier Hansen.

Publisert Sist oppdatert

VGTV-profil Håvard K. Hansen tar over for programleder Tor-Erling Thømt Ruud kommende sesong. Ruud skal ut i pappapermisjon så Hansen går inn som programleder fra høsten av og vikarierer til januar 2022.

Hansen jobber for tiden journalist og programleder i VGTV, hvor han de siste årene har dekket de største krimsakene som Bertheussen, Baneheia, Lørenskog og Eirik Jensen.

Tidligere har han vært programleder for TV 2-programmet "Haterne", i tillegg til at han har jobbet som reporter i TV 2 Nyhetene.

- Jeg er glad - og selvfølgelig ydmyk - over å få lov til å vikariere som programleder for det som nå er en av Norges mest populære podkaster, når Tor-Erling skal ut i pappperm, sier Hansen.

Og legger til:

– Heldigvis skal jeg jobbe sammen med noen av de flinkeste folkene i bransjen. Så er det selvfølgelig veldig givende å kunne få jobbe med krimjournalistikk på heltid og lære meg et nytt format.

Hansen skryter også av podkastene som hans kolleger i VG har produsert den siste tiden.

- VG har et av de mest spennende podkastmiljøene i Norge og det produseres svært mye kvalitet både innenfor underholdning og aktualitet. Sist med "Dukkemannen" som ble publisert nå i helgen. Forrige uke nådde Krimpodden tiendeplass på Podtoppen.

Til slutt sier han:

- Det er gledelig at Krimpodden er i vekst og fortsatt skal satses på framover. "True crime" er populært blant nordmenn - samtidig er jobben vår primært å gå i dybden på alvorlige og komplekse kriminalsaker, analysere, opplyse og forklare med en grundig, journalistisk tilnærming.

Powered by Labrador CMS