Jonas Olsen Withbro og Kristin Denstad Slotterøy er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket.
Jonas Olsen Withbro og Kristin Denstad Slotterøy er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket.

Jonas (21) og Kristin (38) er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket

Jonas Olsen Withbro (21) og Kristin Denstad Slotterøy (38) er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket. Avisa går fra åtte til ni årsverk i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Fosna-Folket utvider redaksjonen med to nye journalister, opplyser avisen i en pressemelding onsdag morgen.

– Jonas Olsen Withbro (21) og Kristin Denstad Slotterøy (38) kommer begge hit med et tydelig prosjekt for hvordan de ønsker å utvikle Fosna-Folket. Jeg er derfor veldig fornøyd med og ydmyk over at de to ønsker å bli en del av laget, sier sjefredaktør Gunn Kari Hegvik i Fosna-Folket.

Brenner for kultur

Withbro fullførte sin utdannelse i journalistikk ved Høgskulen i Volda før sommeren. Han har tidligere hatt diverse vikariat i avisa Sør-Trøndelag, har hatt praksis i kulturavdelingen i Adresseavisen og har hatt praksis i Nærnett, Høgskulen i Voldas egne praksisavis.

– Kultur er det jeg i utgangspunktet brenner mest for. Feltet engasjerer meg veldig. Jeg har også jobbet en del med næringslivs- og nyhetsjournalistikk. Jeg er veldig glad i å møte nye folk og fortelle deres historier og om deres liv. Alle har sin historie å fortelle, sier Withbro.

Withbro sier han trives veldig godt med å jobbe med lokaljournalistikken.

– Du treffer folk på en helt annen måte når man er i lokalavis. Tempoet er høyt og man blir fort kjent med samfunnet man jobber i. Det er utrolig gøy, sier Withbro.

Liker å dykke i dybden

Slotterøy har en utdannelse innen visuell kunst ved The Arts Institute at Bournemouth og har undervist i fotojournalistikk, foto og kunst ved Høgskolen i Kristiania i Trondheim tidligere.

Hun har jobbet som freelansfotograf og har tidligere vært ansatt som fotograf i Adresseavisen.

Slotterøy sier at hun liker å dykke i dybden, helst med saker med samfunnsperspektiv. Hun skal ha fokus på fotografiets rolle i media og den visuelle utviklingen av Fosna-Folket.

Jeg gleder meg til å ta et ordentlig dypdykk i samfunnene her på Fosen og å få en god forståelse og formidle hvorfor ting er som de er på Fosen, sier Slotterøy.

Slotterøy har praktisk pedagogisk utdanning fra Nord universitet og kommer til Fosna-Folket fra jobb som spesialpedagogisk koordinator ved Stoksund oppvekstsenter.

– Etter å ha jobbet noen år i skolen, tenkte jeg at det var på tide med nye eventyr. Jeg kjente at jeg fortsatt hadde mye nysgjerrighet i meg og ønsket å jobbe med folk på en annen måte, sier Slotterøy.

I pressemeldingen opplyser Fosna-Folket at de har hatt en jevn økning i antall abonnenter og lesere de siste årene.

Derfor styrker avisa nå redaksjonene fra åtte til ni årsverk. Fosna-Folket har nå over 7000 abonnenter, opplyser de.

Powered by Labrador CMS