Shayan Jalilian har fått fast jobb i Fædrelandsvennen.
Shayan Jalilian har fått fast jobb i Fædrelandsvennen.

Shayan (20) startet på studiene for ett år siden - nå får han fast jobb i Fevennen

– Han er et sjeldent talent i journalistbransjen, sier avisens sportsleder om den unge journalisten.

Publisert Sist oppdatert

20 år gamle Shayan Jalilan er fast ansatt som sportsjournalist i Fædrelandsvennen.

Det skjer kun ett år etter at han startet på journaliststudiet ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.

– Det er utrolig stort. Jeg har jobbet som tilkalling i ett år, og at jeg nå får en mulighet til å jobbe for Fædrelandsvennen er en drøm som går i oppfyllelse, sier Jalilian til Medier24.

Og fortsetter:

– Dette er et mediehus som har gitt meg mye tillit og sjanser siden jeg var 18 år, så det skal jeg gjengjelde framover med god journalistikk.

– Brenner for breaking news

– Hva slags journalistikk brenner du for?

– Jeg brenner for å lagre breaking news, gode historier og få fram sannheter. Jeg har lært utrolig mye av min sportsleder Pål, og har blitt formet som journalist på alle slags måter, sier Jalilian.

Han mener han har lært mye i løpet av de to årene han har jobbet i Fædrelandsvennen.

– Jeg er blitt tryggere på meg selv, hva som er viktig journalistikk og har fått et strålende forhold til sørlandsfotballen.

Fædrelandsvennens sportsleder, Pål W. Jørgensen, gleder seg over å kunne gi Jalilian jobb på fast basis, og forteller at den unge journalisten trakk det lengste strået blant 45 søkere til jobben.

– Dette er veldig bra for Fædrelandsvennen, og det er veldig hyggelig at han får muligheten, sier Jørgensen til Medier24.

– Han er et sjeldent talent

Jørgensen tror noen vil bli overrasket over at en så ung journalist får fast jobb. Sportslederen mener det er uproblematisk.

– Alder er bare et tall for meg i denne sammenhengen. Han er et sjeldent talent i journalistbransjen, og har allerede fått ganske mye erfaring i ulike jobber.

– Han er en person med et veldig sterkt driv, og nyhetsgenet som vi er ute etter, er hans sterkeste egenskap som journalist.

Jalilian kom til Norge fra Iran som seksåring. Jørgensen tror 20-åringens bakgrunn har vært en styrke for ham.

– Han har jobbet ekstra hardt for å finne sin plass i et samfunn som ikke alltid er like flinke til å gi folk med hans bakgrunn en sjanse, sier sportslederen.

Powered by Labrador CMS