Fra venstre: Tom Marius Kittilsen, Line Alsaker, Vilde Batzer

Line Alsaker forlater NRK - går til Fenomen

Den prisvinnende radiodokumentaristen skal lede utviklingen av Fenomens dokumentarsatsning.

Publisert Sist oppdatert

Produksjonsselskapet Fenomen styrker podkastsatsningen sin ved å hente Line Alsaker til Fenomen. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi skal styrke oss på historiefortelling på podkast og da ønsket vi å toppe laget. Line er en av de beste i landet på å utvikle, lage og fortelle podkasthistorier gjennom sin suksess med blant annet Hele Historien i NRK. Dette er en stjernesignering for oss, og vi er veldig fornøyd med å få med Line på laget fra januar, sier CEO og kreativ leder i Fenomen, Tom Marius Kittilsen.

– Det blir selvfølgelig rart og vemodig å forlate NRK og de flotte kollegene og vennene jeg har der, men jeg gleder meg samtidig til å være med på satsingen til Fenomen med nye, bra folk, sier Line Alsaker.

I pressemeldingen oppsummerer de flere av Alsakers meritter:

Line Alsaker har vært sentral i utviklingen av NRKs podkast «Hele historien», som vant Radiobransjens Prix Radio som Årets Podkast i 2021.

Hun var også sentral da Hele historien vant årets dokumentarpodkast i 2021 for «22. juli», og fikk Fortellerprisen under Fortellingens kraft i 2021 for samme serie.

Serien «Spionen Treholt» som hun også har laget i Hele historien ble den mest hørte dokumentarserien i 2019.

Hun har også lang erfaring som konsulent og produsent for andre, og vil lede utviklingen av Fenomens dokumentarsatsning. Hun har også vært både programleder, produsent og reporter i blant annet program som Ekko, Sånn er Livet og i Super.

–Line er en enormt dyktig journalist og historieskaper som vi er utrolig stolte av å få inn i teamet vår. Hun er en stemme du kan høre på i timesvis, og hun skal både lage egne serier og lede utviklingen av historiefortellende podkast i Fenomen, Vilde Hjort Batzer.


Powered by Labrador CMS