Journalist i Faktisk.no, Nicolai Delebekk
Journalist i Faktisk.no, Nicolai Delebekk

#Påskepraten

Nicolai Delebekk går enten all in på langrenn, eller så er det null: – I år er null-år

Faktisk.no-journalisten merker at ferieroen er funnet når den første purringen kommer.

Publisert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er videojournalist i Faktisk.no, Nicolai Delebekk.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– I år blir det dobbel hyttetur! Først en rolig tur med bare meg, kona mi og katten Bielsa til hytta på Ullerøy. Så skal den helligste av de kristne høytider avsluttes med en hyttetur til Bagn med venner.

– Alt for lenge siden jeg hadde ski på beina! Går i bølger, enten er vinteren all in på langrenn, eller så er det null. I år er null-år, men har testa skiskoene da. Bare sånn i tilfelle.

– Når finner du roen på ferie?

– Så fort tankene slutter å virre om ting som skulle vært gjort eller ting jeg må huske å gjøre. En god lakmustest er første purring på regningene. Da er som regel ferieroen funnet.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Da krigen brøt ut gikk jeg rett til Ark og ba om enkel, ærlig no-nonsense a til å krim for å koble av med noe lett, men spennende. Kan derfor nå anbefale Krokodillevokteren av Katrine Engberg. Men etterhvert vil man jo tilbake der det skjer, så er dypt inne i Færseth sitt fyrtårn i øst nå. Veldig bra om man vil forstå mer om de russiske strømningene her hjemme og ellers i vesten.

– Ellers vil jeg slå et slag for podkasten "The Square Ball". Den tror jeg alle kunne hatt godt av å høre mer på!

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Intenst! Føler de store sakene har gått litt slag i slag og om hverandre. Hvem skulle tro kronprinsessas fall fra parti- og regjeringsledelse skulle overskygges av en enda større sak?

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Jeg tror OSINT og faktasjekk får en enda større plass framover enn det har hatt til nå. Vi har allerede sett hvor viktig det har vært de første ukene av krigen. Med verifikasjonssamarbeidet som er startet opp, ser vi hvor bevisste de store redaksjonene er på dette.

– Jeg tror også at det blir mer graving ute blant lokalredaksjonene. Vi fikk inn langt flere metoderapporter fra mindre redaksjoner til årets SKUP enn tidligere, og Sunnmørsposten har for eksempel varslet at de skal grave mer framover.

Powered by Labrador CMS