Tarjei Leer-Salvesen
Foto: Kat Gade
Tarjei Leer-Salvesen skal lede Innsyn.no
Innsyns-guruen blir ny prosjektleder for utviklingen av nye Innsyn.no.
Nye Innsyn.no, som utvikles av Faktisk.no, betatestes allerede av over 300 journalister fra hele landet.
Nå går Tarjei Leer-Salvesen inn som leder for prosjektet.
I fjor forlot han fast jobb i Fædrelandsvennen for å bli frilanser på heltid, og sto bak den første versjonen av Innsyn.no da han jobbet i avisen.
– Jeg skal fortsatt jobbe aktivt med journalistikk. Engasjementet for å lage bedre verktøy kom jo nettopp fra behovene vi har sett i hverdagen, sier Leer-Salvesen.
Ansvarlig redaktør i Faktisk, Kristoffer Egeberg, er svært glad for å få Leer-Salvesen på laget.
– Tarjei har fra før av et stort eierskap til Innsyn.no, og har vært et forbilde og en mentor for både meg, prosjektet og de fleste innsynsjegerne i landet de siste årene. Jeg mener Innsyn.no er et av de viktigste prosjektene for presse-Norge fremover. Med Tarjei i førersetet er jeg trygg på at vi vil lykkes, sier Egeberg.
Målet med nye Innsyn.no er å bygge verdens beste innsynsløsning for journalister. Den er allerede vesentlig større enn Einnsyn, og inneholder over 109 millioner journalposter inkludert fra hundrevis av kommuner, helseforetak, utdanningsinstitusjoner og annen offentlig virksomhet.
– Etter at Faktisk overtok, har Innsyn.no både vokst betydelig i bredde og fått bedre funksjonalitet enn før. Det har vært gøy å følge med det siste året, sier Leer-Salvesen.
Han overtar prosjektledelsen etter Geir Molnes, som begynner i ny jobb som gravejournalist i Utdanningsnytt.
Leer-Salvesen har denne våren vært Fritt Ord Journalism Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford. Der har han studert hvordan journalister og andre kan kombinere og bruke 136 lands ulike innsyns-instrumenter til å oppnå mer åpenhet.
– De fleste journalister lærer seg å bruke innsynsretten i eget land. Det som har interessert meg, er det enorme potensialet som ligger i å lære seg å utnytte forskjellene i innsynsregler på tvers av landegrenser. Vi ser flere spennende eksempler på dette i internasjonale gravejournalistikk nå, sier han.