Olav Østrem går fra Klassekampen til Faktisk.no.

Olav Østrem blir ny nyhetsredaktør i Faktisk.no

Østrem kommer fra Klassekampen, og starter i sin nye jobb rett over nyttår.

Publisert

Olav Østrem (51) er ansatt som nyhetsredaktør i Faktisk.no.

Han hentes fra stillingen som featurejournalist i Klassekampen.

– Det Faktisk.no har gjort de siste årene, i en offentlighet ikke alltid preget av felles faktagrunnlag, viser hvorfor vi trenger denne typen journalistikk, mener Østrem.

– Den store, felles samtalen er helt avhengig av å bygge på riktige premisser. Innen journalistikk er dette en av vår tids største utfordringer. Derfor føles det både viktig og riktig å bli del av en redaksjon tuftet på faktasjekk og kildekritikk.

Stillingen var ledig etter Silje Sjursen Skiphamn ble hentet til Altinget.

Østrem har bakgrunn fra NRK, der han i 2002 begynte på nyhetsdesken, hadde et år som researcher i Brennpunkt og deretter arbeidet med faktajournalistikk i P2. I 2008 ble han ansatt som kulturjournalist i Klassekampen. I 2012 gikk han over i en nyopprettet stilling som musikkredaktør og var med på å starte opp avisas ukentlige bilag Musikkmagasinet.

– Vi er veldig fornøyd med å få på plass en nyhetsredaktør med 20 års allsidig erfaring som journalist og leder i flere redaksjoner, sier Kristoffer Egeberg, ansvarlig redaktør i Faktisk.no.

Østrem var i 2012 medforfatter av Kjetil Rekdals selvbiografi «Mitt liv som I». Østrem er også utdannet jurist og ga i 2021 ut «Hatefulle ytringer», en sakprosabok om straffeloven § 185.

– Juristutdanningen og erfaringen som sakprosaforfatter er også noe som vil komme Faktisk.no til gode, sier Egeberg.

Powered by Labrador CMS